Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η πρόταση της Suez για απόκτηση επιπλέον 25% της ΕΥΑΘ, οι προτάσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την Τράπεζα Κύπρου, η συμφωνία ΟΤΟΕ - τραπεζιτών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η πρόταση της Suez για απόκτηση επιπλέον 25% της ΕΥΑΘ, οι προτάσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την Τράπεζα Κύπρου, η συμφωνία ΟΤΟΕ - τραπεζιτών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΕΥΑΘ: Επιστολή ενδιαφέροντος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο γαλλικός όμιλος Suez, ζητώντας να εξαγοράσει επιπλέον 25% της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Οι Γάλλοι κατέχουν ήδη το 4,87% της εισηγμένης, αγοράζοντας μετοχές την τελευταία διετία μέσω τριών θυγατρικών τους. Ζητούν τη συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ και τη σύσταση κοινής εταιρίας.

Τράπεζες: Ανοιχτά τα απογεύματα και το Σάββατο θα παραμένουν αρκετά τραπεζικά καταστήματα μετά τον συμβιβασμό που πέτυχαν χθες ΟΤΟΕ και τραπεζίτες, προκειμένου να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι αυξήσεις που συμφωνήθηκαν είναι 44 ευρώ μηνιαίως για το 2006 και 47 ευρώ μηνιαίως για το 2007.

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόταση για συνεργασία μεταφέρει σήμερα στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς. Η διοίκηση της Πειραιώς επέλεξε τη διαπροσωπική επαφή για να παραδώσει την πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει συνεργασία χωρίς να επιβαρύνεται οποιαδήποτε πλευρά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και ενίσχυση της παρουσίας στη ΝΑ. Ευρώπη, ενώ δίνει έμφαση στις συνέργιες που μπορούν να αποδώσουν άμεσα.

Eurobank: Πολύ κοντά στον στόχο του απόλυτου ελέγχου της βουλγαρικής DZI Bank βρίσκεται ο όμιλος EFG Eurobank-Ergasias, καθώς από χθες το απόγευμα η συμμετοχή του στην τοπική τράπεζα αυξήθηκε κοντά στα όρια του 91%. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η διοίκηση του ελληνικού ομίλου, μία μόλις ημέρα μετά τη συμφωνία για την απόκτηση του 74,26% της DZI, συμφώνησε να εξαγοράσει ένα πρόσθετο 17% της τράπεζας, έναντι τιμήματος ύψους 4,2 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΠΑΠ: Στασιμότητα παρουσιάζουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα έσοδα από το ”Πάμε Στοίχημα” το δ’ τρίμηνο του 2006, λόγω της πτώσης των αποδόσεων του παιχνιδιού και της απουσίας από το κουπόνι μονών και διπλών παιχνιδιών, γράφει η ”Ημερησία”.

Αράπογλου: Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τάκη Αράπογλου, δημοσιεύει σήμερα το ”Κέρδος”. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αράπογλου αναφέρεται στο εγχείρημα της Τουρκίας, στην πορεία του τραπεζικού κλάδου, στα επιτόκια κ.ά.

S&B: Την υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά του 50% της CEBO International BV, εταιρίας η οποία κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη, προμηθεύοντας βιομηχανικά ορυκτά, χημικά προϊόντα και υπηρεσίες στη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, καθώς και σε άλλες βιομηχανικές αγορές, ανακοίνωσε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Vivartia: Την περαιτέρω ισχυροποίησή της μέσω των εξαγορών αλλά και της οργανικής της ανάπτυξης θα αναζητήσει στο μέλλον η Vivartia, θεωρώντας ότι η συγκέντρωση των τεσσάρων οργανισμών, υπό το άρμα της, είναι μία από τις ομαλότερες που πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia περιέγραψε χθες τα σχέδια και τους στόχους του ενοποιημένου σχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v