Ο Τύπος της Τετάρτης

Η συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, οι εξελίξεις από τον διαγωνισμό για την πώληση του Ελληνικού, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Φυσικό Αέριο: Μείωση της τιμής εισόδου του ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα μας κατά 15%, σε σχέση με την τιμή η οποία ίσχυε έως τώρα, φέρνει η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom που οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε χθες, αναφέρει η «Ναυτεμπορική».

Εργοδοτικές εισφορές: Κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα για εφάπαξ μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες και «κάλυψη» από το υπουργείο Οικονομικών του χρηματοδοτικού κενού χωρίς μειώσεις σε συντάξεις προβλέπει το πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν χθες τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, ύστερα από πολύωρη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Πλειστηριασμοί: Δυο μέρες απέμειναν για τους πολίτες με ληξιπρόθεσμα τραπεζικά χρέη να υποβάλουν στις τράπεζες αιτήσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, γράφει η «Ελευθεροτυπία», που αναφέρει ότι έως τώρα οι αιτήσεις των δανειοληπτών είναι λίγες.

Ελληνικό: Μόλις ένας υποψήφιος επενδυτής ενδέχεται να μείνει τελικά στον διαγωνισμό για τη μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση της χώρας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», χθες αποχώρησε από τη διεκδίκηση του Ελληνικού η ισραηλινών συμφερόντων Elbit Cochin, ενώ ο δεύτερος εκ των τριών ενδιαφερομένων, η London & Regional Properties ζήτησε παράταση τεσσάρων μηνών στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών που έχει καθοριστεί για αύριο 27 Φεβρουαρίου.

Πολιτική: «Ελαφρά κλαδεμένη» οδηγείται η Ελιά προς τη Συνδιάσκεψή της, καθώς η πρωτοβουλία των 58 αποφάσισε να στηρίξει πολιτικά, αλλά όχι οργανωτικά, το εγχείρημα, γράφουν τα «Νέα». Χθες, πάντως, υπήρξε συμφωνία και για το όνομα του νέου σχήματος: Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, ενώ οι 58 θα μετάσχουν στη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου παρουσία του υποψηφίου των ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μ. Σουλτς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v