Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η πρόθεση της Intralot για συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του τουρκικού οργανισμού τυχερών παιχνιδιών, τα σχέδια της Τράπεζας Αττικής για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η ”έξοδος” της MSC από τον ΟΛΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η πρόθεση της Intralot για συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του τουρκικού οργανισμού τυχερών παιχνιδιών, τα σχέδια της Τράπεζας Αττικής για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η ”έξοδος” της MSC από τον ΟΛΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Intralot: Την πρόθεσή του να συμμετάσχει η Intralot στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του κρατικού οργανισμού τυχερών παιχνιδιών της Τουρκίας, Mili Piyango, γνωστοποίησε χθες ο κ. Σ. Κόκκαλης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει μέσω ενός κοινοπρακτικού σχήματος με τη συμμετοχή 4 εταιριών, εκ των οποίων η μία θα είναι η Intralot και η άλλη μία τουρκική.

Τράπεζα Αττικής: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 150 εκατ. ευρώ εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής προς τους μετόχους, γράφει η ”Ημερησία”. Υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας τοποθετούν χρονικά την ΑΜΚ εντός του Ιανουαρίου. Σχετικά με τη διαδικασία πώλησης του 38% της τράπεζας, εκτιμάται ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

ΟΤΕ: Την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης θα έχει την πρώτη συνάντηση με τους συμβούλους αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, κατά την οποία θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα σενάρια, σύμφωνα με το ”Βήμα”.

ΟΛΠ: Την ίδια ώρα που οι ναυτιλιακές εταιρίες καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει για να δώσει διέξοδο στην κρίση που διέρχονται ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, η MSC ενημέρωσε τον ΟΛΠ για την απόφασή της να ”σπάσει” την ειδική συμφωνία συνεργασίας που είχαν, εξαιτίας της αδυναμίας του λιμανιού να εξυπηρετήσει τα φορτία της.

Motor Oil: Το επόμενο επενδυτικό σχέδιο της Motor Oil θα αφορά στη μονάδα λιπαντικών, με στόχο τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και την αύξηση παραγωγής της μονάδας διύλισης αργού, προκειμένου να αυξηθεί ο παραγόμενος όγκος, όπως δήλωσε ο διευθυντής τραπεζικών σχέσεων και επενδύσεων της εταιρίας, κατά τη διάρκεια ημερίδας στη Θεσσαλονίκη.

ΑΤΕ: Πρόβλημα με την πληρωμή των συντάξεων των εργαζομένων παρουσιάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Η ΑΤΕ από την πλευρά της τονίζει ότι εκπλήρωσε και εκπληρώνει πλήρως και στο ακέραιο τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της ως εργοδότης απέναντι στο ταμείο συντάξεων του προσωπικού.

Marfin: Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα οικονομικά μεγέθη της Marfin Bank στο 9μηνο. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 249% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2005 και ανήλθαν σε 83,2 εκατ. ευρώ.

Γερμανός: Αύξηση στα έσοδα, αλλά μείωση στα EBITDA, λόγω και των ”διαζυγίων” με τη Vodafone και την ΤΙΜ, σημείωσε το 9μηνο ο όμιλος Γερμανού. Τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% στα 665,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υποχώρησαν κατά 17% στα 60,5 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ: Κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης με τη διοίκηση της ΔΕΗ προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας στο ”Βήμα της Κυριακής”, με τις οποίες απαιτούσε να εγκριθούν αυξήσεις στα τιμολόγια και να καταβληθεί 1,4 δισ. ευρώ στην επιχείρηση που θεωρεί ότι χρωστά το κράτος. Οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης απορρίπτουν το αίτημα για αυξήσεις τιμολογίων και καλούν τη διοίκηση να ”κοιτάξει την Επιχείρηση”.

ΑΕΓΕΚ: Σε ρευστοποιήσεις σημαντικών περιουσιακών στοιχείων πρόκειται να προχωρήσει πολύ σύντομα η κατασκευαστική εταιρία ΑΕΓΕΚ, ώστε να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά τα κατά καιρούς προβλήματα ρευστότητας, αλλά και να καλύψει μέρος των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v