Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tύπος της Πέμπτης

Τα προβλήματα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μετά και το χθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων διοίκησης του ΟΛΠ και λιμενεργατών, το ενδιαφέρον της ΕΧΑΕ για το χρηματιστήριο της Σόφιας καθώς και το έμμεσο ενδιαφέρον του ΟΤΕ για την Telekom Srpske, το ενδιαφέρον της Euromedica για το Ιασώ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

O Tύπος της Πέμπτης
Τα προβλήματα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μετά και το χθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων διοίκησης του ΟΛΠ και λιμενεργατών, το ενδιαφέρον της ΕΧΑΕ για το χρηματιστήριο της Σόφιας καθώς και το έμμεσο ενδιαφέρον του ΟΤΕ για την Telekom Srpske, το ενδιαφέρον της Euromedica για το Ιασώ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΛΠ: Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση του ΟΛΠ η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες το σύνολο του εμπορευματικού σταθμού. Σε ναυάγιο κατέληξαν και οι χθεσινές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των λιμενεργατών και του ΟΛΠ σχετικά με τη ”λευκή απεργία” των εργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Σοβαρά προβλήματα και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να καθηλώνεται όλο το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας.

Τηλεπικοινωνίες: Έμμεσο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διαγωνισμός της σερβο-βοσνιακής κυβέρνησης για την πώληση του 65% των μετοχών του τοπικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού Telekom Srpske. Η καταλητική προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εξέπνευσε στις 21 Νοεμ΄βρίου και όπως επισημάνθηκε στην Ημερησία, τελικοί διεκδικητές της Telekom Srpske είναι η αυστριακή TeleΚom Austria και η σερβική Telekom Srbija, στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου.

Χρηματιστήρια: Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο συμμετοχής στον διαγωνισμό για το βουλγαρικό χρηματιστήριο η ΕΧΑΕ. Την ίδια στιγμή όμως έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και το αυστριακό χρηματιστήριο.

Alpha Bank: Την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου των τραπεζοϋπαλλήλτων που περιορίζει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επιβάλλει ύψος επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα του ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους μετά την 1/1/93, αποφάσισε χθες η διοίκηση της Alpha Bank. Με αίτησή της προς το Δ.Σ. του ενιαίου ταμείου ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων, η τράπεζα ζήτησε να εντάξει στο ΕΤΑΤ το προσωπικό της που ασφαλίζεται στο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού και στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ.

Εθνική Τράπεζα: Στις 22 Φεβρουαρίου 2007 και σε ειδική επενδυτική ημερίδα θα ανακοινώσει η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας το 3ετές Επιχειρηματικό Σχέδιο (2007-2009) του Ομίλου.

Moda Bagno: Ζημιές μετά από φόρους που έφθασαν τα 386.000 ευρώ παρουσίασε στο εννεάμηνο η Moda Bagno, έναντι κερδών 625.000 ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, σύμφωνα με την Ημερησία. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση κατά 31% και διαμορφώθηκαν στα 926.000 ευρώ, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε μικρή αύξηση και διαμορφώθηκε σε 24,3 εκατ. ευρώ από 23,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ιασώ: Σε αναζήτηση ακινήτου για τη δημιουργία μαιευτηρίου στον Πειραιά βρίσκεται το Ιασώ. Επίσης, η εταιρεία διερευνά τις δυνατότητες δημιουργίας μαιευτηρίου και κλινικής πλαστικής χειρουργικής στη Ρουμανία ενώ επαφές πραγματοποιεί και για την επέκτασή της σε Τσεχία ή Βουλγαρία, σύμφωνα με την Ημερησία.

Εν τω μεταξύ, το Ιασώ και το Λητώ αποτελούν αυτή την περίοδο τους στόχους της Euromedica. Ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος έχει αναθέσει στη Lazard την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Sex Form: ”Αυλαία” χθες για τη χρηματιστηριακή ”καριέρα” της εταιρείας Sex Form, η οποία εδώ και 13 μήνες βρισκόταν εκτός ταμπλό. Η εταιρεία, η οποία απασχόλησε πολλές φορές την επενδυτική κοινότητα, βρέθηκε πριν από αρκετούς μήνες στην επικαιρότητα και πάλι λόγω της επίσχεσης εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοί της, που παρέμεναν απλήρωτοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v