Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι άτυπες διαπραγματεύσεις ΟΠΑΠ και Intralot για το ”Πάμε Στοίχημα”, η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την Finansbank, τα σχέδια της Alpha Bank για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι άτυπες διαπραγματεύσεις ΟΠΑΠ και Intralot για το ”Πάμε Στοίχημα”, η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την Finansbank, τα σχέδια της Alpha Bank για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΠΑΠ: Σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο η άτυπη διαπραγμάτευση ΟΠΑΠ και Intralot για το ”Στοίχημα”, η οποία φαίνεται ότι φθάνει στο τέλος της. Και αυτό γιατί το ”διαζύγιο” θεωρείται μάλλον δεδομένο και το ζητούμενο πλέον είναι να επιτευχθεί με ”βελούδινους” όρους που δεν θα δημιουργήσουν επιπτώσεις στη λειτουργία του ”Στοιχήματος”, στη μετοχή του ΟΠΑΠ, αλλά και θα ικανοποιούν την Intralot ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του παιχνιδιού. Η συζήτηση επικεντρώνεται στα οικονομικά ανταλλάγματα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Intralot φέρεται να ζητά 250 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ φέρεται να προσφέρει ένα ποσό κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Στο τέλος Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα εντός του τελευταίου 10ημέρου, ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας θα υποβάλει Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση των μετοχών μειοψηφίας της τουρκικής Finansbank, σύμφωνα με την Ημερησία. Σήμερα η Εθνική κατέχει το 46% της Finans και στόχος είναι να αποκτήσει ποσοστό τουλάχιστον 50,01%.

Alpha Bank: Η ενίσχυση της παρουσίας στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες της Alpha Bank. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Δημήτριο Μαντζουράνη, βαρύτητα θα δοθεί στην οργανική ανάπτυξη, εκτιμώντας ότι οι αποτιμήσεις των τραπεζών στις χώρες της περιοχής έχουν ανέλθει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα.

ΔΕΗ: Παρά την εκπεφρασμένη βούληση του υπουργείου Οικονομίας για μείωση του ποσοστού των μετοχών της ΔΕΗ που ελέγχει το Δημόσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης εμμένει στη διατήρηση του 51%. Παράλληλα, παραπέμπει στον υπουργό Οικονομίας τη διοίκηση της ΔΕΗ, για τη ρύθμιση των φερόμενων ως απαιτήσεων που έχει η Επιχείρηση σε βάρος του Δημοσίου, ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Βήμα, η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της Tellas, εξετάζει τη δυνατότητα επέκτασης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ τα ΕΛΠΕ, έπειτα από διερευνητικές επαφές του προέδρου τους κ. Ευθ. Χριστοδούλου, αναζητούν εξειδικευμένο σύμβουλο για την εγκατάσταση οπτικής ίνας και μεταφοράς δεδομένων σε ολόκληρο το δίκτυό τους.

Κορρές: Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση την αίτηση της εταιρείας Κορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα για την εισαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Νεοχημική: Στην εξαγορά της εταιρείας χημικών Ιντερκέμ Ελλάς, καθώς και σε μια σειρά από συγχωνεύσεις προχωρεί η Νεοχημική, ανασυντάσσοντας ουσιαστικά την παραγωγική της δύναμη ώστε να εξασφαλίσει συνέργιες και καλύτερη λειτουργική δομή. Επίσης, η θυγατρική της Lamda Detergent αγόρασε το 100% της Λάμδα Κοσμέτικς. Η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε παράλληλα τη συγχώνευση θυγατρικών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v