Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης ποσοστού του ΟΤΕ, τα αποτελέσματα 9μήνου της Eurobank και της Τιτάν, η έκθεση της Kantor για τις τράπεζες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης ποσοστού του ΟΤΕ, τα αποτελέσματα 9μήνου της Eurobank και της Τιτάν, η έκθεση της Kantor για τις τράπεζες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΟΤΕ: Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ θα δώσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου. Στη συνεδρίασή της θα επιλέξει μεταξύ 12 οίκων τους συμβούλους για την πώληση έως και του 28% του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Σε περίπτωση που το σχέδιο δεν εξελιχθεί ομαλά, τότε θα πραγματοποιηθεί placement για το 10% της εταιρείας, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Eurobank: Στα 489 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους της Eurobank στο εννεάμηνο, με αύξηση 27% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 19,2% στα 1,170 δισ. ευρώ. Η τράπεζα αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Τιτάν: Αυξημένα κατά 37% εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους του ομίλου Τιτάν, κατά το εννεάμηνο, και ανήλθαν σε 213 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 19% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 1,188 δισ. ευρώ.

Alpha Bank: Στις επόμενες δυο εβδομάδες αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την τουρκική Alternatifbank καθώς ο μητρικός όμιλος εξετάζει τις προσφορές για την σύναψη στρατηγικής συμμαχίας. Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η Alpha Bank, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Anadolu Group Tuncay Ozilhan στον οποίο ανήκει η Alternatif. Επιδίωξη της τράπεζας είναι να συνάψει στρατηγική συμμαχία με ξένο εταίρο που θα συμμετάσχει κατά 50% στο μετοχικό κεφάλαιο.

Vivartia: Σε αύξηση της συμμετοχής της στην κυπριακή Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης ΛΤΔ προχωράει η Vivartia, στο πλαίσιο των γενικότερων ενεργειών της που αποβλέπουν σε περαιτέρω συγκέντρωση της αγοράς γαλακτοκομικών σε χώρες όπου δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, η Vivartia έχει ήδη κινήσει διαδικασίες για την εξαγορά του 21% που κατέχει σήμερα η Εμπορική, αυξάνοντας τη συμμετοχή της στο 74,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Μεγάλα έργα: Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την υποθαλάσσια αρτηρία στη Θεσσαλονίκη. Το έργο θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο-Μάρτιο από την κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ- Boskalis International BV – Archirodon Group NV, και θα παραδοθεί το 2011.

ΔΕΗ: Ποσό άνω των 2 δισ. ευρώ μπορεί να διεκδικήσει η ΔΕΗ από το ελληνικό Δημόσιο για την ανάκτηση των λεγόμενων stranded costs, του κόστους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και άλλων δαπανών, γράφει η Ημερησία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον υπουργό Ανάπτυξης το σχετικό υπόμνημα μαζί με την αναλυτική μελέτη που έχει εκπονήσει η Επιχείρηση για τις απαιτήσεις της έναντι του ελληνικού Δημοσίου.

Kantor: Οι μικρές τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο των κινήσεων συγκέντρωσης καθώς οφείλουν να ενώσουν δυνάμεις για να γίνουν ανταγωνιστικές, εκτιμά η Kantor στην ετήσια επισκόπηση της τραπεζικής αγοράς. Το ενδεχόμενο να υπάρξει συγχώνευση μεταξύ ”μεγάλων” θεωρείται απίθανο, ενώ ελκυστικότερος στόχος εξαγοράς είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v