Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η πρόταση του προέδρου της ”Επιτροπής Σοφών” για συνταξιοδότηση στα 67, τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της Ενέργειας και η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η πρόταση του προέδρου της ”Επιτροπής Σοφών” για συνταξιοδότηση στα 67, τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της Ενέργειας και η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ενέργεια: Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία επικαλείται κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Ανάπτυξης, εντός του 2007 θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και θα κατακυρωθούν δύο άδειες για την πρώτη και δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιώτες, 400 MW η κάθε μία, ενώ εντός του 2007 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για την τρίτη ιδιωτική μονάδα. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2006 ή το αργότερο στις αρχές του 2007. Επίσης, θα ”σπάσουν” τα κρατικά μονοπώλια σε κάθε τομέα. Στο πλαίσιο αυτό το 2007 θα είναι έτος προετοιμασίας της ΔΕΗ για μια νέα μετοχοποίηση.

ΟΤΕ: Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή για να ορίσει σύμβουλο αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης.

Ασφαλιστικό: Θέμα παράτασης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση έθεσε ο πρόεδρος της επιτροπής για το Ασφαλιστικό, κ. Ν. Αναλυτής, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχε χθες με τον αρμόδιο υπουργό Απασχόλησης, κ. Σ. Τσιτουρίδη. Ο πρόεδρος της λεγόμενης ”Επιτροπής Σοφών” έκανε λόγο για εργασία μέχρι το 67ο έτος, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη.

Ολυμπιακή: Τις επόμενες ημέρες οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα καταθέσουν νέα προσφυγή σε διαιτησία διεκδικώντας περίπου 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ζημίες που υπέστη η εταιρία από τη μετεγκατάστασή της από το Ελληνικό στα Σπάτα.

Λάρκο: Σύμφωνα με το ”Βήμα” κλιμάκιο στελεχών της BHP Billiton είχε συζητήσεις ”για όλα”, όπως αναφέρουν πληροφορίες, με τη διοίκηση της Λάρκο, ενώ ένα ανάλογο ”φλερτ” φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη με την European Nickel.

ΑΤΕbank: Ποσοστό 20,5% της σερβικής τράπεζας AIK Banka εξαγόρασε η ΑΤΕbank, έναντι περίπου 85 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters.

HSBC: Επιθετική επέκταση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει η HSBC, χωρίς να αποκλείονται μεγάλες εξαγορές. Πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής του διεθνούς ομίλου, ο οποίος έχει εντείνει μεν τη δραστηριότητά του στην εγχώρια αγορά τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο προϊοντικής πολιτικής, αλλά δεν έχει αναπτύξει σημαντικά την παρουσία του.

Ιατρικό Αθηνών: ”Επίθεση” του Ερρίκος Ντυνάν κατά του ομίλου του Ιατρικού Αθηνών χθες, με επιστολή του προέδρου του νοσοκομείου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την οποία στα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2005 υπάρχουν ανακρίβειες. Από την πλευρά του Ιατρικού Αθηνών, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Αποστολόπουλος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη η οποία δεν έχει ακόμη τελειώσει και πως ουδόλως αφορά στην εισηγμένη Ιατρικό Αθηνών Α.Ε.

ΟΛΠ: Εταιρίες αξιοποίησης ακινήτων, κατασκευαστικές και διοργανωτές εκθέσεων έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την προκήρυξη του ΟΛΠ που αφορά στην παραχώρηση εκμετάλλευσης έκτασης 75 στρεμμάτων στην περιοχή Παλατάκι, προκειμένου να κατασκευαστεί εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, πληροφορίες αναφέρουν ότι ερωτήματα προς τον οργανισμό έχουν ήδη απευθύνει μεταξύ άλλων η Lamda Development, η κατασκευαστική εταιρία Βωβός και η εταιρία ΡΟΤΑ που αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκθέσεων.

Κατσέλης: Με την παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το bake off αλλά και διά της οδού των εξαγορών θα επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξή της η αρτοβιομηχανία Κατσέλης. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, όπως ειπώθηκε πρόσφατα και προς τους μετόχους, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να εκταμιεύσει – στο πλαίσιο συμφωνίας για την έκδοση ομολογιακού δανείου- περί τα 10 εκατ. ευρώ για εξαγορές συναφών επιχειρήσεων ή άλλες επενδύσεις εντός της επόμενης διετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v