Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στη Μεβγάλ, μετά την ανακοίνωση της Vivartia ότι απέκτησε μειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας, το αυστριακό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ, οι αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις στη Μεβγάλ, μετά την ανακοίνωση της Vivartia ότι απέκτησε μειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας, το αυστριακό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ, οι αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Vivartia: Η Vivartia ανακοίνωσε χθες την οριστική εξαγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μεβγάλ, η διοίκηση της οποίας όμως αμφισβητεί τη μεταβίβαση κατηγορώντας την αθηναϊκή εταιρία για αλαζονεία. Με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η Vivartia γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην οριστική εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου 21% της εταιρίας Μεβγάλ από την κ. Μαριάννα Παπαδοπούλου Χατζάκου κκαι τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο Χατζάκο, έναντι τιμήματος 15.050.000 ευρώ.

ΟΤΕ: Στους πιθανούς ενδιαφερόμενους αγοραστές για τον ΟΤΕ συγκαταλέγεται η Telekom Austria, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το ποσοστό του ΟΤΕ που θα διαθέσει προς πώληση η ελληνική κυβέρνηση θα ανέλθει περίπου στο 20%-25%, το οποίο θα στοίχιζε στον υποψήφιο αγοραστή περί τα 1,9-2,4 δισ. ευρώ.

Alpha Bank: Στις 27 Ιανουαρίου του 2007, στο Βουκουρέστι, η Alpha Bank θα παρουσιάσει τους νέους στόχους του business plan για το διάστημα 2007-2009, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η Alpha Bank έχει θέσει ως στόχο 20% μέση αύξηση κερδών για το διάστημα 2006-2010, ωστόσο το ποσοστό αυτό για το 2006 εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Το έντονο ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για το Τ.Τ. επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της τράπεζας κ. Πάνος Τσουπίδης, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε στο Λονδίνο με εκπροσώπους θεσμικών χαρτοφυλακίων, γράφει η ”Καθημερινή”. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι επενδυτές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας, ενώ θετικά σχολιάστηκαν η ταχεία επέκταση του Τ.Τ. στον τομέα της λιανικής τραπεζικής αλλά και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Πτωχευτικός κώδικας: Στον ριζικό εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα που έχει συμπληρώσει 170 έτη ”ζωής” αποσκοπεί το νομοσχέδιο που συνέταξε η κυβέρνηση και θα δοθεί για διαβούλευση στους φορείς κατά το επόμενο τρίμηνο. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες, ενώ παραμένουν αυστηρές οι κυρώσεις για τις πτωχεύσεις με δόλο.

Χρηματιστήριο: Πολύ σύντομα, ίσως τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η δυνατότητα δημιουργίας κοινών χρηματιστηριακών κωδικών, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, ο κ. Πιλάβιος έχει λάβει την τεχνική εισήγηση από το Χ.Α. και εφόσον η απόφαση έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο της Κυβερνήσεως στις 30 Μαΐου 2006, απομένει η απόφαση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θα λύσει πολλά προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με μεταβιβάσεις γονέων προς τέκνα, ενώ εκτιμάται ότι θα τονωθούν και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Τράπεζες: Παρά το γεγονός ότι πολλοί αγωνιούν για το μέλλον των τραπεζών και άλλοι αμφιβάλλουν για το κατά πόσο το ισχυρότατο growth των τελευταίων ετών μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον, όλα δείχνουν ότι οι ελληνικοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι κάθε άλλο παρά έχουν πει την τελευταία τους λέξη, όπως αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο, με τίτλο ”Το ”πάρτι” συνεχίζεται!”, η εφημερίδα ”Μέτοχος”.

Ελληνικά προϊόντα: Την αποκλειστικά ελληνική προέλευση της τσικουδιάς και του τσίπουρου ως προϊόντων στήριξε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ίδιο Συμβούλιο παραχωρήθηκε ”συναποκλειστικότητα” Ελλάδας και Κύπρου για το ούζο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v