Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η συμφωνία Υγεία-Ερυθρού Σταυρού που υπεγράφη χθες, η ολοκλήρωση της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, η οριστικοποίηση της εξαγοράς της Π&Κ από την Εθνική Τράπεζα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η συμφωνία Υγεία-Ερυθρού Σταυρού που υπεγράφη χθες, η ολοκλήρωση της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, η οριστικοποίηση της εξαγοράς της Π&Κ από την Εθνική Τράπεζα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Υγεία: Επεκτείνονται στα νότια προάστια οι δραστηριότητες του Υγεία, ύστερα από τη χθεσινή συμφωνία του με τον Ερυθρό Σταυρό. Το Υγεία αναλαμβάνει την κατασκευή ενός οικήματος που θα στεγάσει το Ασκληπιείο Βούλας και τη δημιουργία της ιδιωτικής μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής. Παράλληλα, το Υγεία σε συνεργασία με τον μητρικό όμιλο Marfin εκπονεί μελέτη για την καλύτερη αξιοποίηση του Μητέρα αλλά και του Λητώ.

ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση 4.759 εργαζομένων στον ΟΤΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που κόστισε στον Οργανισμό περίπου 940 εκατ. ευρώ και άνοιξε το δρόμο για την πρόσληψη 1.237 νέων υπαλλήλων. Χθες εγκρίθηκαν οι τελικοί όροι του Δανείου προς το Ταμείο Αρωγής του ΟΤΕ, που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή των εφάπαξ αποζημιώσεων που δικαιούνται όσοι αποχώρησαν .

Χρηματιστήριο: Η επιλογή στρατηγικού συμβούλου και η τιμολογιακή πολιτική θα απασχολήσουν την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΧΑΕ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου. Για το σκοπό αυτό, θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Τιμολογιακής Πολιτικής της ΕΧΑΕ, με στόχο να διαμορφώσει σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα το κόστος συναλλαγών στη Σοφοκλέους.

Εθνική Τράπεζα: Η Εθνική Τράπεζα και οι μέτοχοι της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προχώρησαν χθες στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με την υπογραφή της τελικής σύμβασης για την εξαγορά, από την ΕΤΕ, του συνόλου των μετοχών της Π&Κ, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων επενδυτικών υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς του ομίλου της Π&Κ προσδιορίστηκε στα 48,7 εκατ. ευρώ.

ΔΕΠΑ: Τον Μάιο του 2007 θα είναι έτοιμη η επέκταση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα του κόλπου των Μεγάρων, που ανήκει στη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με το Βήμα.

Ηλεκτρονική Αθηνών: Το πρώτο κατάστημα της Ηλεκτρονικής Αθηνών στα Βαλκάνια αναμένεται να ξεκινήσεις στις αρχές του 2007, στη Σερβία, ενώ στα σχέδια της εταιρείας μέσα στην επόμενη τριετία είναι η δημιουργία καταστημάτων σε Αλβανία και Σκόπια, όπως αναφέρει η Ημερησία. Στην Ελλάδα πρόκειται να εγκαινιαστούν τρία νέα καταστήματα μέσα στο επόμενο τρίμηνο, από τα οποία δυο στην Αττική και ένα στη Βόρεια Ελλάδα.

Google: Τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η Google στις επιχειρήσεις θα διατίθενται πλέον και στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με την Byte Computer, όπως ανακοινώθηκε χθες.

ΟΛΠ: Υπέρ της πρότασης της Πειραιώς Leasing για κατασκευή στο χώρο Παλατάκι, στο λιμάνι του Πειραιά, εκθεσιακού κέντρου μέσα στο οποίο θα υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις, τάχθηκε χθες η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ασφαλιστικές: ”Λουκέτο” στην ασφαλιστική εταιρεία Οικονομική ΑΕΓΑ έβαλε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, με την απόφασή του να ανακαλέσει οριστικά την άδεια σύστασης και λειτουργίας σε όλους τους κλάδους.

Υποδομές: Πρόσκληση για χρηματοδότηση ΣΔΙΤ και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απηύθυνε χθες στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του στο ετήσιο συνέδριο της Τράπεζας που έγινε στην Αθήνα. Στο συνέδριο ανακοινώθηκαν δανειακές συμβάσεις ύψους 390 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ με το ελληνικό δημόσιο.

Σοφοκλέους: Από το ”σύνδρομο του 1999” αρχίζει σιγά σιγά να εξέρχεται η Σοφοκλέους, όχι τόσο γιατί η πάροδος επτά ετών ”ξεθώριασε” στις αναμνήσεις των επενδυτών, όσο κυρίως γιατί ορισμένες επίλεκτες μετοχές έχουν καταφέρει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να ανακτήσουν τις αρχικές απώλειες, και μάλιστα οδηγούν τους υπομονετικούς επενδυτές και σε κέρδη, γράφει στο κεντρικό της άρθρο, με τίτλο ”Ποιοι σπάνε τα όρια του ΄99” η εφημερίδα ”Μέτοχος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v