Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η εξαγορά της Alpha Ασφαλιστικής από την ΑΧΑ, το ενδεχόμενο συνεργασίας ΕΛΠΕ - OMV για τη διεκδίκηση της NIS, το ενδιαφέρον της ATEbank για εξαγορά αλβανικής τράπεζας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η εξαγορά της Alpha Ασφαλιστικής από την ΑΧΑ, το ενδεχόμενο συνεργασίας ΕΛΠΕ - OMV για τη διεκδίκηση της NIS, το ενδιαφέρον της ATEbank για εξαγορά αλβανικής τράπεζας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Εκλογές: Νίκη εξασφάλισαν από χθες ο Ν. Κακλαμάνης στον δήμο Αθηναίων, ο Π. Φασούλας στον δήμο Πειραιά και ο Π. Ψωμιάδης στη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς εκλέγεται η Φ. Γεννηματά, ενώ σε ”θρίλερ” εξελίσσεται η εκλογή του Β. Παπαγεωργόπουλου για τον δήμο της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η αποχή, που στο Λεκανοπέδιο ξεπέρασε το 40%.

Σοφοκλέους: Το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας unregulated market, μιας αγοράς δηλαδή που θα είναι ανοικτή σε μικρές επιχειρήσεις και θα λειτουργεί με ελαστικά κριτήρια, εξετάζεται από τις αρχές. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, το σχέδιο τοποθετείται χρονικά μετά την εφαρμογή της οδηγίας MIFID για τις επενδυτικές υπηρεσίες.

Alpha Ασφαλιστική: Οριστικοποιήθηκε το σαββατοκύριακο η συμφωνία της πώλησης της Alpha Ασφαλιστικής στον γαλλικό ασφαλιστικό κολοσσό της ΑΧΑ έναντι τιμήματος χαμηλότερου των 200 εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά ο όμιλος της Alpha Bank.

ΕΛΠΕ: Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα Ελληνικά Πετρέλαια στην κούρσα για τη διεκδίκηση της σερβικής πετρελαϊκής εταιρίας NIS επιβεβαίωσε στην ”Ημερησία” ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής OMV, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού εξετασθούν οι όροι του διαγωνισμού πώλησης, που αναμένεται να προκηρυχθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Intralot: Έπαυσαν από την Παρασκευή το βράδυ οι κληρώσεις της Moscow Olympic Lottery, της λοταρίας της Μόσχας στην οποία συμμετέχει η Intralot. Εκπρόσωπος της Intralot, εξηγώντας τους λόγους διακοπής του Λόττο στη Μόσχα, υποστήριξε ότι η απόφαση για την παύση των κληρώσεων της Olympic Lottery ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων μελών της κοινοπραξίας, ώστε να προετοιμαστεί η Intralot για τη συμμετοχή της στη διεκδίκηση του πανρωσικού Λόττο.

Αγροτική Τράπεζα: Η Αγροτική Τράπεζα στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης που έχει λάβει για επέκταση στα Βαλκάνια, εκδήλωσε ενδιαφέρον για εξαγορά της American Bank of Albania, σύμφωνα με το Reuters. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η ΑΤΕbank μαζί με την ιταλική Sanpaolo IMI και την αυστριακή Raiffeisen International βρίσκονται σε συζητήσεις για την εξαγορά της ΑΒΑ, της δεύτερης μεγαλύτερης αλβανικής τράπεζας.

Vodafone: Στις αρχές του 2007 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της στοΝ χώρο της σταθερής τηλεφωνίας η Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει από τις ευρυζωνικές συνδέσεις ADSL για γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ αργότερα μέσα στην επόμενη χρονιά θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες φωνής, καθώς και συνδέσεις ADSL μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο του συνδρομητή.

Εθνική Τράπεζα: Στην αγορά των gilts εισέρχεται για πρώτη φορά ελληνική τράπεζα. Η Εθνική επιχειρεί να αντλήσει 300 εκατ. στερλίνες σε ομολογιακό δάνειο tier 1 αόριστης διάρκειας. Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα επιτυγχάνει μέσω swaps επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από εκείνο που θα επιτύγχανε στην αγορά του ευρώ όπου είχε προστρέξει.

Οικονομία: Το κλιμάκιο του ΔΝΤ, που βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και θα παραμείνει έως την Παρασκευή, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ετήσια έκθεσή του, αναμένεται να διατυπώσει ανησυχίες για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι επιδεινώνεται η ανταγωνιστικότητά της, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”. Ανησυχία εκφράζεται και για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος και για τις επιπτώσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v