Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τα ΕΛ.ΤΑ, η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική, η αναθεώρηση του ΑΕΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τα ΕΛ.ΤΑ, η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική, η αναθεώρηση του ΑΕΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΕΛΤΑ: Σε καζάνι που βράζει έχουν μετατραπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά το θάνατο του Μανώλη Γουρνιεζάκη και τον τραυματισμό του Κώστα Κωνή την Παρασκευή τα ξημερώματα, στ διάρκεια των συνδικαλιστικών εκλογών του Συλλόγου πτυχιούχων στα ΕΛΤΑ. Οι εργαζόμενοι έχουν δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και καταγγέλλουν παραδιοικητικό μηχανισμό από μια άλλη ομάδα εργαζομένων, η οποία στηρίζεται από τη διοίκηση και την κυβέρνηση.

Οικονομία: Την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζα της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική παρουσιάζει αύριο το μεσημέρι ο διοικητικής της ΤτΕ, Νίκος Γκαργκάνας. Στην έκθεση θα εντοπίζονται οι κίνδυνοι από τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η οποία αποτυπώνεται στη διεύρυνση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

ΑΕΠ: Εξηγήσεις καλείται να δώσει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, που μεταβαίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο για να παραστεί στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 25%. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομίας των ”12”.

Μεγάλα Εργα: Υπογράφεται άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα Δευτέρα, η σύμβαση για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης μεταξύ του Δημοσίου και της αναδόχου κοινοπραξίας ”Θερμαϊκή Οδός”, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Την προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της κλαδικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων συζητούν πλέον συνδικαλιστικοί κύκλοι της ΟΤΟΕ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Φοίνιξ: Εύλογο χαρακτήρισε το διοικητικό συμβούλιο της Φοίνιξ Ασφαλιστική το τίμημα ύψους 2,18 ευρώ ανά μετοχή που προτείνει στη δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Φοίνικα η Credit Agricole.

Βάρδας: Αύξηση κερδών προβλέπει για τη χρήση 2006 η Βάρδας, σύμφωνα με την Ημερησία, παρά τη μείωση κατά 6,7% που σημείωσαν τα κέρδη της εταιρείας το εξάμηνο. Οι πωλήσεις της εταιρείας το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σημείωσαν αύξηση 40%, ενώ για το σύνολο της χρήσης αναμένονται πωλήσεις ύψους 47 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v