Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το νέο ωράριο στη Σοφοκλέους, ο διαγωνισμός για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ, η ενδεχόμενη συμμετοχή της EBRD στη ΔΕΗ Συμμετοχών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το νέο ωράριο στη Σοφοκλέους, ο διαγωνισμός για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ, η ενδεχόμενη συμμετοχή της EBRD στη ΔΕΗ Συμμετοχών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΔΕΗ: Μετά το θόρυβο για τη συνεργασία με την Controur η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με συμμετοχή 10% τις EBRD στη ΔΕΗ Συμμετοχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύμβουλος στρατηγικής της ΔΕΗ πήγε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο Λονδίνο προκειμένου να επισπεύσει τη συμφωνία, σύμφωνα με την Ημερησία. Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της ΔΕΗ, αναφέρει το δημοσίευμα, λένε ότι η EBRD αποφάσισε την Παρασκευή να δώσει το ”πράσινο φως” στη συνεργασία και ότι σε ένα με ενάμιση μήνα θα ”σφραγιστεί” η συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας, στην οποία 45% θα έχει η ΔΕΗ, 45% η Contour Global και 10% η EBRD.

ΟΛΠ: Διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση – μέσω μίσθωσης διάρκειας 30 ετών – σε ιδιώτη έκτασης 75.000 τμ στη θέση Παλατάκι, προκηρύσεει ο ΟΛΠ, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο ανάδοχος αναλαμβάνει να κατασκευάσει σε στεγασμένο χώρο 45.000 τμ εκθεσιακό-εμπορικό και συνεδριακό κέντρο. Ο ΟΛΠ επιθυμεί η λειτουργία του Κέντρου να είναι δυνατή από την 1η Ιουλίου του 2008.

ΟΠΑΠ: Εκ νέου προγραμματίζονται οι παρουσιάσεις των προτάσεων των τριών εταιρειών, Intralot, Gtech και Scientific Games, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ, αναφέρει η Ημερησία. Ο ανάδοχος του διαγωνισμού αναμένεται να έχει καθοριστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2007 και η ημερομηνία παράδοσης του όλου έργου τοποθετείται ένα χρόνο μετά τον Μάρτιο του 2008.

Σοφοκλέους: Με νέο διευρυμένο ωράριο ξεκινά σήμερα η Σοφοκλέους. Στις 10 π.μ. η προσυνεδρίαση και στις 10,30 π.μ. η διαπραγμάτευση των τίτλων. Παράλληλα, αναμένονται μεταβολές στους δείκτες FTSE , οι οποίοι θα ισχύσουν από τον Δεκέμβριο, ενώ άμεσα, πιθανότατα και σήμερα, το Χρηματιστήριο εκτιμάται ότι θα προσδιορίσει ποιες μετοχές εισέρχονται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση της Σοφοκλέους.

Προϋπολογισμός: Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2007. Το προσχέδιο βασίζεται στα παλαιά, προ αναθεώρησης, στοιχεία για το ΑΕΠ, ενώ το τελικό σχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, θα ενσωματώνει τα νέα στοιχεία που τελούν υπό την έγκριση των Βρυξελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v