Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, οι εξελίξεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, οι εξελίξεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΟΤΕ: Η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ τάσσεται υπέρ της παραμονής του ΟΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της και στην πιθανή πώληση ποσοστού του Οργανισμού σε στρατηγικό επενδυτή. Η ΔΑΚΕ-ΟΤΕ τάσσεται υπέρ της αναδιοργάνωσης και της ισχυροποίησης γενικότερα των δημόσιων επιχειρήσεων, καθώς και της προώθησης στρατηγικών συμμαχιών ”εάν απαιτείται”, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Αποκρατικοποιήσεις: Υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των κρατικών τραπεζών και της σύναψης στρατηγικών συμμαχιών με ξένους, με στόχο τη βελτιστοποίηση του ανταγωνισμού που θα έχει θετικά αποτελέσματα σε μετόχους και καταναλωτές, φαίνεται ότι τάσσεται το υπουργείο Οικονομίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η πιο άμεση ιδιωτικοποίηση στις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες θα είναι αυτή της Attica Bank, αφού το υπουργείο Οικονομίας, αρχές Οκτωβρίου, θα επιλέξει μεταξύ πέντε ξένων οίκων το σύμβουλο που θα αναλάβει όλη τη διαδικασία. Η ιδιωτικοποίηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί μάλλον το Μάρτιο του 2007, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Gazprom: Δεύτερο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου για την τροφοδοσία Ελλάδας και Ιταλίας και ενδεχομένως και άλλων χωρών της νότιας Ευρώπης, αλλά και του Ισραήλ, σχεδιάζει να κατασκευάσει η Gazprom, σύμφωνα με την Ημερησία. Την ανακοίνωση για το δεύτερο αγωγό έκανε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Gazprom, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα, όπου στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε εκ νέου το θέμα της τροφοδοσίας του ελληνο-ιταλικού αγωγού με ρωσικό αέριο.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στην επανεξέταση και των υποθέσεων που τέθηκαν στο αρχείο με υπογραφή Αδαμόπουλου θα προχωρήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διευρύνοντας τον κύκλο των επανελέγχων που διενεργεί μετά την αποκάλυψη, από τη Μεβγάλ, του κρούσματος διαφθοράς με βασικό κατηγορούμενο τον Παναγιώτη Αδαμόπουλο.

Διόδια: Ξεκινά από τα μέσα προς τα τέλη φθινοπώρου η αναπροσαρμογή των διοδίων στους νέους αυτοκινητόδρομους της χώρας, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος υλοποίησης των νέων μεγάλων οδικών έργων, γράφει η Ημερησία. Μέσα στο ίδιο διάστημα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και τα πρώτα διόδια στην Εγνατία Οδό. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η τιμή των διοδίων θα είναι αρχικά 2 με 2,5 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο. Σταδιακά όμως θα αυξηθούν μέχρι να φθάσουν τα 4,5 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v