Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου εταιρειών όπως ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Αγροτική Τράπεζα, Marfin, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι εξελίξεις στον ΟΛΘ, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου εταιρειών όπως ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Αγροτική Τράπεζα, Marfin, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι εξελίξεις στον ΟΛΘ, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΤΕ: Αύξηση κερδών κατά 12,9%, στα 221,9 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο όμιλος του ΟΤΕ στο α’ εξάμηνο. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,5%, ενισχυμένος από την αύξηση των εσόδων κινητής τηλεφωνίας και των νέων υπηρεσιών. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής παρουσίασε μικρή αύξηση κατά 2,6%.

Εν τω μεταξύ, εκβιαστική χαρακτηρίζουν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να χορηγήσει αναδρομικά αυξήσεις κατά 2,9% οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν έχουν συνάντηση σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.

Αγροτική Τράπεζα: Αύξηση 16,7% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Αγροτικής Τράπεζας, στα 82,1 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο μητρικής, τα καθαρά κέρδη εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 109,9% στα 75,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 4,4% και τα έσοδα από προμήθειες κατά 33,5%.

ΕΛΠΕ: Αύξηση κατά 24% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων, φθάνοντας τα 175 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του έτους. Η εταιρεία θα καταβάλει στις αρχές Οκτωβρίου προμέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Marfin: Αύξηση 222% σημείωσαν τα κέρδη μετά από φόρους, σε ενοποιημένη βάση, του ομίλου της Marfin και διαμορφώθηκαν στα 52,7 εκατ. ευρώ. στις οικονομικές καταστάσεις δευτέρου τριμήνου 2006 τα οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα της Εγνατίας Τράπεζας ενοποιήθηκαν πλήρως, ενώ με τη μέθοδο της καθαρής θέσης ενοποιήθηκαν μόνο κέρδη 15 ημερών του β’ τριμήνου της Λαϊκής Κύπρου ύψους 533.000 ευρώ.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αυξημένα κατά 103% ήταν στο εξάμηνο τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ανήλθαν σε 79,992 εκατ. ευρώ έναντι 39,306 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα καθαρά έσοδα από τόκους είναι αυξημένα κατά 5,06% στα 120,48 εκατ. ευρώ και από προμήθειες κατά 366,48% στα 10,42 εκατ. ευρώ, από 2,23 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Σε τελική ευθεία εισέρχεται πλέον το έργο της κατασκευής της προβλήτας 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Καθημερινή. Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από το ΕΤΕπ. Το υπόλοιπο κόστος θα καλυφθεί από τους ιδιώτες που θα συμμετάσχουν στην κατασκευαστική κοινοπραξία.

Ενέργεια: Εντός του τρέχοντος έτους θα υπογραφεί η συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοίνωσε χθες η ρωσική κυβέρνηση, γράφει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v