Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως ΔΕΗ, Motor Oil και ΕΧΑΕ, η σύμβαση της Intralot στις ΗΠΑ, οι αυξήσεις μισθών στον ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως ΔΕΗ, Motor Oil και ΕΧΑΕ, η σύμβαση της Intralot στις ΗΠΑ, οι αυξήσεις μισθών στον ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΔΕΗ: Παρά την αύξηση των εσόδων κατά 10% και τη μείωση των δαπανών κατά αντίστοιχο ποσοστό, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ εμφανίζουν το πρώτο εξάμηνο του έτους μείωση της τάξης του 34,7%. Η διοίκηση της Επιχείρισης αποδίδει την υποχώρηση της κερδοφορίας στο κόστος των καυσίμων και τις υψηλές δαπάνες για αγορές ενέργειας, που οδήγησαν σε αύξηση των λειτουργικών δαπανών κατά 18,7%.

ΕΧΑΕ: Στο ύψος των 30,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της ΕΧΑΕ για το α’ εξάμηνο, έναντι κερδών 13,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2005. Η βελτίωση της κερδοφορίας συνολικά για τον όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποδίδεται στην αύξηση του τζίρου των συναλλαγών τους πρώτους 6 μήνες και στα έσοδα που προέκυψαν από τη διαπραγμάτευση και την εκκαθάριση στην αγορά μετοχών τόσο της spot αγοράς όσο και των Παραγώγων.

Intralot: Υπεγράφη η σύμβαση της Intralot με τη λοταρία της πολιτείας Αϊντάχο στις ΗΠΑ για την προμήθεια του συστήματος λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών. Η σύμβαση είναι 7ετούς ισχύος, με δυνατότητα ανανέωσης τριών ετών και αξίας 30 εκατ. δολαρίων.

ΟΤΕ: Τη χορήγηση αναδρομικά από 1ης/1/2006 αύξησης 2,9% στις μισθολογικές βαθμίδες του προσωπικού, έναντι των αυξήσεων που θα συμφωνηθούν όταν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενέκρινε το Δ.Σ. του Οργανισμού κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΤΕ, η αύξηση αυτή, που θα χορηγηθεί με την εκκαθάριση Αυγούστου, κρίθηκε αναγκαία επειδή δεν έχει ακόμη υπογραφή ΕΣΣΕ και θα συμψηφιστεί με το ποσοστό που τελικά θα συμφωνηθεί.

Λιανικό εμπόριο: Αλλάζει ο χάρτης του λιανεμπορίου της χώρας, καθώς μέσα στα τρία επόμενα χρόνια αναμένεται να υλοποιηθούν 15 μεγάλες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Χθες η διοίκηση της Lamda Development ανακοίνωσε τη δημιουργία του ”Mall των πλουσίων” –μια επένδυση 60 εκατ. ευρώ-, ενώ η Carrefour προανήγγειλε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Εισηγμένες: Αύξηση της τάξης του 45% παρουσιάζουν κατά μέσον όρο τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2006, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών. Το ποσοστό αυτό πάντως δεν αποτυπώνει τη συνολική εικόνα, καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μεγάλοι όμιλοι όπως η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v