Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η πρόθεση της Εμπορικής για πώληση του Φοίνικα και της ΒΦΛ, οι εξελίξεις στην πώληση της HSW, τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως Γερμανός, Folli Follie, Δέλτα Συμμετοχών, Motor Oil, κ.α., είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η πρόθεση της Εμπορικής για πώληση του Φοίνικα και της ΒΦΛ, οι εξελίξεις στην πώληση της HSW, τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως Γερμανός, Folli Follie, Δέλτα Συμμετοχών, Motor Oil, κ.α., είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Εμπορική: Στην άμεση αντιμετώπιση προβληματικών θυγατρικών εταιρειών όπως ο Φοίνικας και η ΒΦΛ, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της Εμπορικής, με σκοπό να τερματιστεί η χρηματοοικονομική αιμορραγία της τράπεζας θα προχωρήσει η Credit Agricole. Οι νέοι μέτοχοι της Εμπορικής σχεδιάζουν την πώληση του Φοίνικα και την κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών της πελατείας της τράπεζας μέσω συνεργασιών με τις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Credit Agricole. Σύμβουλος για το νέο οργανόγραμμα, αλλά και την αξιολόγηση των μειονεκτημάτων και των πλεονεκτημάτων του δικτύου της Εμπορικής, αναλαμβάνει η McKinsey.

Ακτοπλοΐα: Υψηλότερα έθεσαν τον πήχυ οι Μινωικές Γραμμές, όσον αφορά την πώληση της θυγατρικής τους Hellenic Sea Ways, σε σχέση με τις δυο προσφορές που δέχτηκαν από τη ΝΕΛ και τον επιχειρηματία Π. Λασκαρίδη, που κατέχει ήδη το 20% της HSW. Το Δ.Σ. των Μινωικών απεφάνθη πως η επιθυμητή τιμή-στόχος για την πώληση του 33,3% της HSW είναι τα 3,5 ευρώ ανά μετοχή, με αποτέλεσμα τα προσδοκώμενα έσοδα από την πώληση να ξεπεράσουν τα 90 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Ένα βήμα προσέγγισης αναμένεται να κάνουν σήμερα διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ώστε να δοθεί τέλος στο ”σίριαλ” της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τη διετία 2006-2007, ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, σύμφωνα με την Ημερησία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα οι δυο πλευρές αναμένεται να έχουν την πρώτη συνάντηση μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στις αρχές του μήνα, ώστε να συζητήσουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2006-2007. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από τη διοίκηση να τους ξεκαθαρίσει εάν συνεχίζει να συνδέει τις αλλαγές στο οικονομικό με το θεσμικό και αν προτίθεται να προχωρήσει στην υπογραφή μονοετούς ή διετούς σύμβασης εργασίας.

Αποτελέσματα: Στα εξαμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες, μεταξύ άλλων, οι Γερμανός, Motor Oil, Δέλτα Συμμετοχών, Chipita, Εγνατία Τράπεζα, Aspis Bank, Folli Follie, Info-Quest, Νηρέας, Yalco, αναφέρονται σήμερα οι εφημερίδες.

Lamda Development: Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για τη μίσθωση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι μεταξύ του προέδρου της Ολυμπιακά Ακίνητα, Χ. Χατζηεμμανουήλ, και της ηγεσίας της αναδόχου Lamda Development. Σύμφωνα με τη σύμβαση, παραχωρούνται 53.835 τ.μ. στη Lamda για την ανάπτυξη πολυχώρου που θα συνδυάζει εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο. Η επένδυση φθάνει τα 40 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο θα εισπράττει 7,25 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΑΛΤΕ: Νέα παράταση, έως την 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να μην διαγραφεί η μετοχή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών ευελπιστεί να λάβει η διοίκηση της ΑΛΤΕ, η οποία ετοιμάζεται να υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλα τα απαραίτητα έγγραφα έως την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v