Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι εξελίξεις στην Εμπορική Τράπεζα, μετά την κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς από την Credit Agricole, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε τσιγάρα και σε τέλη συνδρομής κινητής τηλεφωνίας, τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών που ανακοινώθηκαν χθες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι εξελίξεις στην Εμπορική Τράπεζα, μετά την κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς από την Credit Agricole, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε τσιγάρα και σε τέλη συνδρομής κινητής τηλεφωνίας, τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών που ανακοινώθηκαν χθες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Παρασκευή.

Εμπορική: Κατά 6,4% ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή βελτίωσε την προσφορά της η Credit Agricole για την Εμπορική, προσφέροντας πλέον 25 ευρώ ανά μετοχή, ή 3,3 δισ. ευρώ για το 100% των μετοχών της τράπεζας. Εκτός απροόπτου, μέχρι τις 7 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση.

Κύπρου: Αύξηση κερδών κατά 172% παρουσίασε κατά το α εξάμηνο του έτους το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 148 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους, η Τράπεζα Κύπρου αναμένει καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 278 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Η ΡΑΕ εισηγήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης αύξηση 2% πέραν αυτής του πληθωρισμού, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, προκειμένου να εξισορροπιστεί το αυξημένο κόστος για καύσιμα που καταβάλλει η ΔΕΗ, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

ΟΤΕ: Στην ιδιωτικοποίηση του υπόλοιπου 46% που κατέχει στη RomTelecom, η οποία ανήκει κατά 54% στον ΟΤΕ, πρόκειται να προχωρήσει η ρουμανική κυβέρνηση το φθινόπωρο. Η ρουμανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η δημόσια εγγραφή του ποσοστού μειοψηφίας που κατέχει θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τον Νοέμβριο του 2006.

EXAE: Προς άρση οδεύει ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια που αντιμετώπιζε το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών στην προοπτική μετοχικής συνεργασίας με την αγορά του Βελιγραδίου, σύμφωνα με την Ημερησία. Μέχρι τώρα τα περιθώρια εξεύρεσης πεδίων συνεργασίας μεταξύ των δυο αγορών ήταν περιορισμένα και συνήθως προσέκρουαν στην τοπική νομοθεσία η οποία απαγορεύει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Σερβίας να αποκτήσουν μετοχική συμμετοχή στο τοπικό χρηματιστήριο. Σύμφωνα με δηλώσεις συνεργάτιδας του BSE στην Ημερησία, η ισχύς της υπάρχουσας νομοθεσίας θα διαρκέσει μέχρι και την 10η Δεκεμβρίου 2006.

Τράπεζες: ”Η επόμενη μέρα των ελληνικών τραπεζών” είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας Μέτοχος, το οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στις προτεραιότητες των μεγάλων ομίλων, στις συμφωνίες και στις ”νέες δυνάμεις”.

Telepassport: Το Κέρδος φιλοξενεί συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Telepassport, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων, για το θέμα που έχει προκύψει με τον ΟΤΕ, ότι η εταιρεία επιδιώκει δικαίωση από την ΕΕΤΤ, διαφορετικά θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της κατά παντός υπευθύνου.

Μεγάλα Εργα: Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτό αίτημα της ΑΕΓΕΚ να μην προχωρήσει η υπογραφή σύμβασης για το έργο κατασκευής της σήραγγας Τράπεζας-Πλατάνου και της γέφυρας Λαδοποτάμου ανάμεσα στην ΕΡΓΟΣΕ και την κοινοπραξία των εταιρειών Ακτωρ-J&P Αβαξ-ΤΕΡΝΑ. Κίνηση ανάλογη με αυτή της ΑΕΓΕΚ έχει κάνει και η Μηχανική για τη σήραγγα Καλλιδρόμου.

Αυξήσεις: Με αύξηση του ειδικού φόρου στα τσιγάρα και του τέλους κινητής τηλεφωνίας επιχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει τον προϋπολογισμό. Ακριβαίνουν από 20 έως 30 λεπτά τα τσιγάρα. Επιβαρύνονται σημαντικά οι χρήστες κινητών τηλεφώνων, καθώς τα τέλη συνδρομητών αυξάνονται από 59% έως 396%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v