Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο με επίκεντρο την Εμπορική και οι φήμες για τα επόμενα deals μεταξύ τραπεζών είναι και σήμερα το κεντρικό θέμα στις εφημερίδες. Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή, είναι επίσης η προσφορά που κατέθεσε η Εθνική για τη Βοϊβοντάνσκα, οι προσφορές για το The Mall, η εισαγωγή της ΔΕΠΑ στο χρηματιστήριο.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο με επίκεντρο την Εμπορική και οι φήμες για τα επόμενα deals μεταξύ τραπεζών είναι και σήμερα το κεντρικό θέμα στις εφημερίδες. Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή είναι επίσης η προσφορά που κατέθεσε η Εθνική για τη Βοϊβοντάνσκα, οι προσφορές για το The Mall, η εισαγωγή της ΔΕΠΑ στο χρηματιστήριο.

Τράπεζες: Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, με επίκεντρο την Εμπορική, απασχολούν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η κυβέρνηση έθεσε χθες όρο οι νέες προσφορές να είναι αντίστοιχες της Credit Agricole, δηλαδή για το 100% της τράπεζας. Την ίδια στιγμή ”οργιάζουν” οι φήμες για τους ”μνηστήρες”. Μεταξύ αυτών ακούγονται η πορτογαλική Millenium BCP και η Dubai Financial.

Εν τω μεταξύ, οι εφημερίδες κάνουν λόγο για ”φλερτ” της Πειραιώς με την Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η Πειραιώς έχει δώσει εντολή στην Deutsche Bank να προχωρήσει σε αγορές μετοχών της κυπριακής τράπεζας, με στόχο την απόκτηση ποσοστού έως και 10%.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Εθνική, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ΕΤΕ φέρεται να είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που μπήκε στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της σερβικής Βοϊβοντάνσκα, υποβάλλοντας προσφορά άνω των 410 εκατ. ευρώ.

ΔΑΑ: Με την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου ”Ελευθέριος Βενιζέλος” συνδέει η γερμανική Hochtief την εισαγωγή της εταιρίας Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών στη Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Καθημερινή. Ο πρόεδρος της Hochtief Airport, αναφέρει η εφημερίδα, επισημοποίησε τις απαιτήσεις των Γερμανών με χθεσινή συνέντευξη στο Reuters.

ΔΕΠΑ: Για το 2007 προγραμματίζεται η εισαγωγή των μετοχών της ΔΕΠΑ στο χρηματιστήριο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαχωρισμού σε δύο εταιρίες, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΔΕΗ: Με στόχο την ολοκλήρωση της εξαγοράς του λιγνιτικού σταθμού Bobov Dol στη Βουλγαρία, η ΔΕΗ σχεδιάζει αυτό το διάστημα τη στρατηγική της στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με τη βουλγαρική πλευρά, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Lamda Development: Δυναμικό ”μπάσιμο” στη διεκδίκηση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου The Mall της Lamda Development στο Μαρούσι επιχειρεί ο χρηματοοικονομικός όμιλος της HSBC, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο όμιλος HSBC έχει υποβάλει στη διοίκηση της Lamda Development ιδιαιτέρως δελεαστική πρόταση προκειμένου να εξασφαλίσει αυτός το 50% του The Mall.

Σοφοκλέους: ”Οι δύο όψεις της πτώσης” είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας Μέτοχος. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, την ”επόμενη μέρα” της Σοφοκλέους προσπαθούν να προβλέψουν οι επενδυτές, καθώς αναζητούν τη σωστή απάντηση στο δίλημμα αν θα πρέπει τελικά να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους ή να πάνε ”κόντρα στο ρεύμα” αγοράζοντας ή, τέλος, να αναμένουν τις εξελίξεις μέχρι νεωτέρας.

ΟΛΠ: Ένα βήμα πιο κοντά στην είσοδο ιδιωτών στις υποδομές του βρίσκεται ο ΟΛΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, η διοίκηση της εταιρίας ανέθεσε στην Ernst & Young τη μελέτη της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτες της διαχείρισης της προβλήτας Ι στο σταθμό διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Το σύνολο της επένδυσης ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδιαφέρον για την επένδυση ίσως δείξουν οι Cosco, Dubai Ports, P&O και MSC.

Κινητή Τηλεφωνία: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αλβανίας σε πόρισμά της κάνει λόγο για μονοπωλιακές τάσεις στην αγορά κινητής τηλεφωνίας που έχουν διαμορφώσει οι εταιρίες Vodafone Albania και AMC (θυγατρική της Cosmote), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v