Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής, οι βλέψεις της Alpha Bank για τις αγορές της Τουρκίας και της Ουκρανίας, το ενδεχόμενο πώλησης της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ Metrolife, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής, οι βλέψεις της Alpha Bank για τις αγορές της Τουρκίας και της Ουκρανίας, το ενδεχόμενο πώλησης της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ Metrolife, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Εμπορική: Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με το σύμβουλο του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας θα έχει ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, καθώς η διαδικασία πώλησης της τράπεζας εισέρχεται στην τελική φάση, γράφει η Ημερησία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αλογοσκούφης θα συναντηθεί σήμερα στο Λονδίνο με στελέχη της Citigroup, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προτάσεις τους σχετικά με τους όρους, τη διαδικασία και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

Φοίνιξ Metrolife: Παράλληλα με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, δρομολογείται η πώληση της ασφαλιστικής Φοίνιξ Metrolife και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο σύμβουλος που έχει προσληφθεί έχει απευθυνθεί ήδη σε πέντε τουλάχιστον υποψήφιους αγοραστές, που είναι στο σύνολό τους ξένοι όμιλοι, αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.

Alpha Bank: Η αγορά της Τουρκίας, αλλά και αυτή της Ουκρανίας βρίσκονται στις άμεσες βλέψεις της Alpha Bank, η οποία εξετάζει την επέκταση και στις δυο αγορές, μέσα από δυο διαδοχικές κινήσεις που αναμένονται έως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Morgan Stanley: Με νέα υποχώρηση 0,48%, αν και οι αγοραστές επανήθλαν από το μέσον της συνεδρίασης και μετά, έκλεισε χθες η Σοφοκλέους. Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν πως ο κύκλος της διόρθωσης δεν έχει κλείσει και βλέπουν περιθώρια περαιτέρω πτώσης έως και 10% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σύμφωνα με την Ημερησία.

Αστέρας: Από την 1η Ιουλίου η Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc αναλαμβάνει τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστήρ Παλάς στη Βουλιαγμένη, μετά τη σχετική συμφωνία που υπέγραψε με τον Αστέρα.

ΟΤΕ: Εμπλοκή παρουσιάστηκε χθες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των συνδικαλιστών στον ΟΤΕ με αφορμή το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί για τον οργανισμό ο νόμος για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.

Ολυμπιακή: Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας δήλωσε ότι ”έχουμε βρει τους επενδυτές”, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ”λεπτές διαπραγματεύσεις” με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επιλυθούν νομικά θέματα που αφορούν τη διαδικασία. Ο ίδιος, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Βήματος, δήλωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής, προσδιορίζοντας το χρόνο στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Επιχειρηματικότητα: Με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει τη δημιουργία μηχανισμού εγγυοδοσίας για τις εταιρείες venture capital και seed capital που χρηματοδοτούν επιχειρήσεις για νέες δράσεις ή και ιδέες για να γίνουν επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v