Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών εφημερίδων, οι οποίες αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην επεισοδιακή γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας (κατά την οποία εγκρίθηκε η ΑΜΚ), στις κινήσεις του Δημοσίου για την πώληση ποσοστού της Εμπορικής καθώς και στη μεταβίβαση του 28-30% των μετοχών της Proton Bank στην IRF.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών εφημερίδων, οι οποίες αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην επεισοδιακή γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας (κατά την οποία εγκρίθηκε η ΑΜΚ), στις κινήσεις του Δημοσίου για την πώληση ποσοστού της Εμπορικής καθώς και στη μεταβίβαση του 28-30% των μετοχών της Proton Bank στην IRF.

Εθνική: Υπερψήφισαν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας χθες την πρόταση της διοίκησης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 3 δισ. ευρώ για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank . Όμως, ο σύλλογος υπαλλήλων της Εθνικής αμφισβητεί τη νομιμότητα της απόφασης αυτής και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά την παρέμβαση των Αρχών.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, ο υπουργός Οικονομίας απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα της Εθνικής, αντιγυρίζοντας όμως στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη στάση που διατηρεί κάνει ζημιά στην τράπεζα και λειτουργεί υπέρ των ανταγωνιστών της.

Εμπορική: Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, το Δημόσιο προσπαθεί να συγκεντρώσει ποσοστό 25% της Εμπορικής, το οποίο θα διατεθεί προς πώληση. Όσον αφορά στο θέμα των συμμετοχών της Credit Agricole στις θυγατρικές, εξετάζεται το ενδεχόμενο διασφάλισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του νέου ιδιοκτήτη της Εμπορικής, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αστήρ: Η Starwood, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, θα αποτελέσει το νέο manager της Αστήρ. Η επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της επιχείρησης πρόκειται να γίνει σήμερα.

Σοφοκλέους: ”Το νέο στοίχημα της Σοφοκλέους’ είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας ”Μέτοχος”, το οποίο αναφέρεται στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με φόντο τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εταιρίες, τον φόβο των αναδυόμενων αγορών και τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

S&B: Νέα επένδυση 1,75 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο Stollberg, θυγατρικής της S&B στη Γερμανία, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ”Ημερησίας”.

Χαλυβουργίες: Με επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία οι 4 ελληνικές χαλυβουργίες (Σιδενόρ, Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Θεσσαλονίκης και Ελληνική Χαλυβουργία) συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους επενδυτές της ελληνικής βιομηχανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”.

ΕΚΤ: Αναβαθμίζεται ο ρόλος του κ. Λ. Παπαδήμου στην ΕΚΤ καθώς ο Έλληνας αντιπρόεδρος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της έρευνας και μέρος των αρμοδιοτήτων του κ. Ο. Ισίνγκ. Το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών αναλαμβάνει ο κ. Γ. Σταρκ.

Ενέργεια: Στις 7 Ιουνίου, στη Μόσχα, εταιρίες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία θα συναντηθούν και θα προχωρήσουν στη συγκρότηση διεθνούς εταιρίας, της Transbalkan Pipeline Company, που θα κατασκευάσει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αναφέρει το ”Βήμα”.

Λιανικό εμπόριο: Σε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ προχωρά η γερμανική αλυσίδα Aldi, η οποία ήδη έχει βρει τις εγκαταστάσεις στις οποίες θα δημιουργηθούν οι κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες της στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Δημόσιο: Δύο εναλλακτικές προτάσεις έχουν κατατεθεί στο τραπέζι του διαλόγου για το ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών που ενδέχεται να εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου: Έναρξη εργασίας στις 7:30 ή στις 9:00 και λήξη στις 15:00 ή στις 16:30, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v