Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η νέα απόφαση για τη ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ, η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο χρηματιστήριο, οι επενδύσεις της ΔΕΗ στη ΝΑ. Ευρώπη και η ”αλλαγή φρουράς” στον ΣΕΒ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η νέα απόφαση για τη ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ, η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο χρηματιστήριο, οι επενδύσεις της ΔΕΗ στη ΝΑ. Ευρώπηκαι η ”αλλαγή φρουράς” στον ΣΕΒ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο.

ΕΛΠΕ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της σερβικής εταιρίας ενέργειας NIS, για την οποία ενδιαφέρονται τα Ελληνικά Πετρέλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, μέλη της διοίκησης των ΕΛΠΕ συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών της Σερβίας, με τον οποίον συζήτησαν για την ιδιωτικοποίηση της NIS.

Αστέρας: Στο μοντέλο που ακολούθησε η Εθνική Τράπεζα και ο ΟΤΕ, αλλά με αρκετές διαφορές και με κύριο στόχο τη διευκόλυνση της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης του management της εταιρίας, η διοίκηση της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, αναφέρει η Ημερησία. Το πρόγραμμα λήγει την επόμενη Παρασκευή, 26 Μαΐου.

Ρύθμιση χρεών: Σε 120 μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το ΙΚΑ όσοι οφείλουν ποσά άνω των 300.000 ευρώ και σε 80 δόσεις για μικρότερα ποσά, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου. Όπως αναφέρεται, θα υπάρξει επίσης έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις και τα τέλη. Η σχετική διάταξη θα συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

ΔΕΗ: Την ίδρυση εταιρίας συμμετοχών, η οποία θα αποτελέσει το ”όχημα” για τις επενδύσεις της ΔΕΗ στη ΝΑ. Ευρώπη, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Η νέα εταιρία επιδιώκει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρύξει το Μαυροβούνιο για την πώληση λιγνιτωρυχείου και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 210 MW, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με την Ημερησία, η ΔΕΗ εξετάζει τη δυνατότητα επέκτασης και στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

ΔΕΣΜΗΕ: ...Εν τω μεταξύ, το διαγωνισμό για την κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής προκήρυξε επισήμως χθες η ΔΕΣΜΗΕ, αναφέρεται στις περισσότερες εφημερίδες του ημερήσιου Τύπου.



Μετρό: Το μετρό ξεκινά για τα Εξάρχεια, το Γαλάτσι και άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, γράφει Το Βήμα. Ήδη, προκηρύχθηκαν από την Αττικό Μετρό οι τοπογραφικές μελέτες για τις επεκτάσεις, ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει στις 23 Μαΐου.

ΣΕΒ: Αλλαγή ”φρουράς” σήμερα στον ΣΕΒ. Ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη της προεδρίας του Συνδέσμου στον κ. Δ. Δασκαλόπουλο.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Παραδόθηκε χθες το πρώτο ολυμπιακό ακίνητο που θα διαχειριστούν ιδιώτες. Πρόκειται για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Μπάντμιντον στο Γουδί, το οποίο ενοικιάστηκε για 20 χρόνια στην κοινοπραξία Adam Productions - Half Note Jazz Club - Δημήτρης Κοντογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v