Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η ανακοίνωση του ελλείμματος της Ελλάδας από τη Eurostat, η ανησυχία που δημιουργείται στην αγορά από την ξέφρενη πορεία του πετρελαίου και η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η ανακοίνωση του ελλείμματος της Ελλάδας από τη Eurostat, η ανησυχία που δημιουργείται στην αγορά από την ξέφρενη πορεία του πετρελαίου και η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Eurostat: Στο μικροσκόπιο της Eurostat τα στοιχεία για το έλλειμμα, γράφει το Χρηματιστήριο, αναφέροντας πως κλιμάκιό της επισκέπτεται την Αθήνα τον Μάιο, ενώ προσθέτει ότι το ΔΝΤ προβλέπει για φέτος πτώση του ελλείμματος στο 2,85. Η ίδια εφημερίδα σε άλλο της θέμα αναφέρει πως ”η Eurostat πάλι δεν επικύρωσε το έλλειμμα.

”Μείωση του ελλείμματος καταγράφει η Eurostat”, αναφέρει στο πρώτο της θέμα η Ναυτεμπορική, ενώ η Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει με καχυποψία τα στοιχεία που υποβάλλει η Αθήνα στις Βρυξέλλες μετά την απογραφή.

”Φουντώνει πάλι το έλλειμμα”, αναφέρουν τα Νέα στο σχετικό δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι ”η κυβέρνηση, πάντως, εμφανίστηκε ικανοποιημένη με την ανακοίνωση της Eurostat, επειδή, όπως σημείωσε, επιβεβαίωσε τη μεγάλη μείωση του ελλείμματος από το 6,9% το 2004 σε 4,5% το 2005.

”Την εντυπωσιακή μείωση του ελληνικού δημόσιου ελλείμματος επιβεβαίωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας”, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Αγροτική: ”Το μεγάλο στοίχημα για το 8% της Αγροτικής” είναι ο βασικός τίτλος της Ημερησίας. Στενεύουν τα περιθώρια, αυτή την εβδομάδα το placement, αναφέρει η εφημερίδα στην υπέρτιτλό της.

Πετρέλαιο: Αβεβαιότητα στις αγορές από την τιμή του πετρελαίου, γράφει η Ημερησία. ”Καίει το πετρέλαιο - ανησυχία για πληθωρισμό και παραγωγικότητα” είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος της Ναυτεμπορικής.

Σε επιτάχυνση του πληθωρισμού, περιορισμό της ανάπτυξης και σημαντική επιβάρυνση των νοικοκυριών είναι πιθανό να οδηγήσει η κερδοσκοπία που αναπτύσσεται γύρω από το πετρέλαιο, αναφέρει από την πλευρά της η Ελευθεροτυπία. ”Ο ΟΠΕΚ σηκώνει ψηλά τα χέρια για τα 75 δολ.”, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ολυμπιακή: Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αύριο, στην Ολομέλεια των Επιτρόπων, αναμένεται να υιοθετηθεί εισήγηση του αρμόδιου για τις μεταφορές επιτρόπου, Ζακ Μπαρό, για άσκηση προσφυγής στο Ευρωδικαστήριο κατά της Ελλάδας, με επιχείρημα ότι η Ο.Α. δεν επέστρεψε στο Δημόσιο 540 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε ”παράνομη βοήθεια” (κρατικές ενισχύσεις), η οποία χορηγήθηκε στον εθνικό μας αερομεταφορέα μετά το 2002.

Επίσκεψη Ράις: ”Στην πρίζα για την Κοντολίζα” είναι ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας, η οποία αναφέρει ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών έρχεται στη χώρα μας ”να βρει ”πρόθυμους” κατά του Ιράν”. ”Από την Ελλάδα ξεκινά η Κοντολίζα Ράις την αναζήτηση ”συμμάχων” σε έναν πιθανό πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράν”, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο Των Νέων, στο οποίο αναφέρεται ότι ”μια τέτοια σύρραξη θα οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v