Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η EFG, το βραβείο, η μεταγραφή και το USD

Ποια σχέση μπορεί να έχει το βραβείο που έλαβε πρόσφατα η EFG Eurobank για την επιτυχία της στο χώρο του private banking, με την ”ηχηρή” μεταγραφή του κ. Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά και με την ισοτιμία… δολαρίου-ευρώ;

Η EFG, το βραβείο, η μεταγραφή και το USD
Ως γνωστόν, η τράπεζα EFG Εurobank έλαβε πρόσφατα το βραβείο του περιοδικού Euromoney, ως η καλύτερη τράπεζα της χώρας μας στον τομέα του private banking.

Μία διάκριση άκρως τιμητική και σημαντική, αφού αποτελεί ένδειξη υψηλής ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και εμπιστοσύνης πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας προς την τράπεζα. Από την τελετή αυτής της βράβευσης προέρχεται και η συνοδευτική φωτογραφία.

Ως γνωστόν η σωστή διαχείριση απαιτεί επιτυχημένες προβλέψεις για την πορεία των αξιών, είτε αυτές αφορούν μετοχές είτε νομίσματα είτε παράγωγα και εμπορεύματα, που σημαίνει ομοίως ότι προϋποτίθενται πολλές φορές και σωστές προβλέψεις σε ό,τι αφορά την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.

Προφανέστατα η τράπεζα τα έχει πάει καλά και σε αυτό τον τομέα, άλλωστε κέρδισε και το διεθνές βραβείο του Euromoney.

Κανείς βέβαια δεν πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις του. Κι ορισμένες προβλέψεις αποδεικνύονται εντυπωσιακά άστοχες σε σχέση με το timing στο οποίο έγιναν και στο ”κόστος” το οποίο ενδεχομένως είχαν, ιδίως όταν αφορούν ένα νόμισμα ”πασπαρτού”, όπως το δολάριο.

Σημειώνεται, λοιπόν, ότι μόλις χθες ανακοινώθηκε μια ”ηχηρή” μεταγραφή, αυτή του καθηγητή κ. Γκίκα Χαρδούβελη, που μεταξύ άλλων (το βιογραφικό του είναι μακροσκελέστατο) διετέλεσε και διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Χαρδούβελης αναλαμβάνει Οικονομικός Σύμβουλος του ομίλου με ευθύνη τους τομείς των μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών αναλύσεων εκτιμήσεων και μελετών.

Το ερώτημα όμως είναι αν αυτή η κίνηση είναι απλώς ενίσχυση ή σημαίνει και κάτι παραπάνω, αφού σίγουρα στον τομέα των ”εκτιμήσεων” ”μελετών” και ”αναλύσεων” συνεπάγεται και αλλαγές στην... ιεραρχία.

(Περισσότερα όμως στη στήλη... Χαμαιλέων).




Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v