Η Marfin καινοτομεί και στην υγεία

Ουσιαστικές και ολοκληρωμένες παροχές υγείας με "συμβολικό" τίμημα παρέχει η Marfin Egnatia Bank μέσω δύο προγραμμάτων. Τι προσφέρουν τα "ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ" και "ΔΙΑΒΗΤΗΣ + ΥΓΕΙΑ". Γράφει ο Θ. Σοφιός.

  • του Θ. Σοφιού*
Η Marfin καινοτομεί και στην υγεία
Η MARFIN EGNATIA BANK πρωτοπορεί και προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα με ουσιαστικές παροχές υγείας μέσω των προγραμμάτων ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ και ΔΙΑΒΗΤΗΣ + ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία CNP MARFIN Ζωής.

Ο καινοτόμος χαρακτήρας των προϊόντων εστιάζεται αφενός στο γεγονός ότι η MEB άνοιξε τον δρόμο στη διάθεση προϊόντων υγείας μέσα από τα τραπεζικά καταστήματα και αφετέρου στο ιδιαίτερα προσιτό κόστος το οποίο προκύπτει από τις συνεργασίες με τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ομίλου.

Το ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ δίνει τη δυνατότητα σε όσους το αποκτήσουν με μόλις 60 ευρώ τον χρόνο να εξασφαλίσουν δωρεάν απεριόριστο αριθμό επισκέψεων στις ειδικότητες παθολόγου, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, χειρουργού, για έκτακτα περιστατικά (όλο το 24ωρο) ή κατόπιν ραντεβού σε συνεργαζόμενα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα και διαγνωστικά κέντρα, απεριόριστο αριθμό επισκέψεων σε επιπλέον ειδικότητες κατόπιν ραντεβού, ετήσιο προληπτικό έλεγχο (ένα τεστ κοπώσεως για τους άντρες και μία μαστογραφία ή υπέρηχο μαστού για τις γυναίκες), σημαντικές εκπτώσεις σε διαγνωστικές και επεμβατικές εξετάσεις, δωρεάν ιατρικές συμβουλές μέσω του εξειδικευμένου συντονιστικού κέντρου όλο το 24ωρο, καθώς και διακομιδή με ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης εισαγωγής τόσο για την περιοχή της Αττικής όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Προσφέρει επίσης σε παιδιά έως 14 ετών με 40 ευρώ τον χρόνο δωρεάν επισκέψεις σε παιδίατρο και παιδοχειρουργό, σε μεγάλη παιδιατρική κλινική της Αθήνας, είτε για έκτακτα περιστατικά είτε για προγραμματισμένα ραντεβού.

Πρόσφατα, η MARFIN EGNATIA BANK αποφάσισε να προσεγγίσει μία μεγάλη ομάδα του ελληνικού πληθυσμού που χρειάζεται να δαπανά υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο για την παρακολούθηση της υγείας του. Οι πάσχοντες σήμερα από σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας υπολογίζονται ότι φτάνουν το 1 εκατομμύριο και εξαιτίας της νόσου η απόκτηση ιδιωτικής ασφάλισης με τη συγκεκριμένη κάλυψη είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

Η τράπεζα, σε συνεργασία με τη CNP MARFIN Ζωής και το εξειδικευμένο διαβητολογικό κέντρο του ομίλου, δίνει τη δυνατότητα σε όσους ανεξαρτήτως ηλικίας πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να αποκήσουν το πρόγραμμα και με ετήσιο κόστος 295 ευρώ να εξασφαλίσουν πλήρεις προληπτικούς ελέγχους σε ετήσια βάση, σε όλους τους τομείς που αφορούν στη συγκεκριμένη νόσο, απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις σε εφημερεύουσες ειδικότητες σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα του ομίλου, αλλά και στις ειδικότητες που σχετίζονται με τον διαβήτη,

Παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα επικοινωνίας με ένα συντονιστικό κέντρο 24 ώρες το 24ωρο, που βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών για την παροχή βοήθειας και πληροφόρησης. Το πρόγραμμα δεν αποκλείει τη χρήση ασφαλιστικού ταμείου, αλλά λειτουργεί συνδυαστικά με αυτήν.

Οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν τα παραπάνω προϊόντα ανοίγοντας απλώς έναν καταθετικό λογαριασμό στην τράπεζα ή συνδέοντας έναν υφιστάμενο, αν ήδη διαθέτουν, χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής πέραν του κόστους του προγράμματος. Και τα δύο προϊόντα αφορούν σε παροχές πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης και δεν υποκαθιστούν τα κλασικά νοσοκομειακά προγράμματα.

Για τον λόγο αυτόν, η τράπεζα διαθέτει από τον Νοέμβριο και πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης, με ετήσιο όριο κάλυψης 2 εκατ. ευρώ με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τέλος, έχοντας στοιχεία για το ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ, το οποίο μετράει ήδη 2,5 χρόνια με απόλυτη επιτυχία, καταλήγουμε στο ότι ο κόσμος χρειαζόταν τέτοια προγράμματα και είναι σε θέση πλέον να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τη σχέση κόστους - ποιότητας παροχών και υπηρεσιών και να τα αγκαλιάσει.


* Ο κ. Θ. Σοφιός είναι Deputy Retail Director Deposits & Investments της Marfin Egnatia Bank.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v