Πολλοί ανθέλληνες ανάμεσα στους Έλληνες!

Ανθέλληνες και "πρόβατα". Δυστυχώς υπάρχουν πολλά δείγματα και από τα δύο είδη στην ελληνική επικράτεια. Θέλουν προσοχή! Και προστασία φυσικά. Άλλωστε... Δημοκρατία έχουμε! Γράφει ο Πάτροκλος Κουδούνης.

Πολλοί ανθέλληνες ανάμεσα στους Έλληνες!
Αντί προλόγου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής: με αφορμή το προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με την υποψηφιότητα της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, το κατάπτυστο βιβλίο της κ. Ρεπούση κ.λπ., πολλοί αναγνώστες έσπευσαν να συμφωνήσουν με τις απόψεις μου.

Κάποιοι άλλοι αγνόησαν την κεντρική ιδέα του κειμένου -που στηλίτευε την πρωθυπουργική επιλογή δεδομένου ότι ο λαός είχε καταψηφίσει την κ. Γιαννάκου στις προηγούμενες εκλογές- και θέλησαν να με βάλουν στη θέση μου σχετικά με όσα έγραψα για το άθλιο βιβλίο Ιστορίας.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με αυτό το θέμα, επιθυμώ να υπενθυμίσω στους... προοδευτικούς και ανεκτικούς φίλους ότι το "κατασκεύασμα της Ρεπούση" δεν κρίθηκε μόνο από τον "όχλο", όπως ονομάζουν τον λαό μας αυτοί οι κύριοι, αλλά πρωτίστως από την Ακαδημία Αθηνών, αρμόδια επιτροπή της οποίας δημοσίευσε ενδεικτικά τα 56 πιο χτυπητά επιστημονικά - ιστορικά λάθη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα μικρότερης σημασίας!

Επίσης, καλό είναι να σταματήσουν μερικοί την "πιπίλα" περί λογοκρισίας, καταστροφής βιβλίων κ.λπ. Το γεγονός ότι κάποιος τύπωσε τις σκέψεις του σε μερικές σελίδες δεν σημαίνει ότι αυτομάτως εγώ πρέπει να σέβομαι τον συγγραφέα ή το βιβλίο του.

Αν δηλαδή γράψω ένα βιβλίο για να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους ο κ. Νίκος Γκάλης ήταν μια μπασκετική απάτη επειδή -και καλά- δεν έπαιζε καλή άμυνα και ήταν ατομιστής, δεν βλέπω γιατί οι υπόλοιποι συμπολίτες μου δεν μπορούν να το κάψουν.

Αξίζει πάντως να προσέξετε ότι αυτοί που εντόνως διαμαρτύρονται για την ελευθερία έκφρασης της κ. Ρεπούση είναι οι πρώτοι που θα σου ορμήξουν και θα σε αποκαλέσουν φασίστα αν υποστηρίξεις την αντίθετη άποψη από τη δική τους.

Είναι δε οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν με έντονο και ειρωνικό ύφος να μας πείσουν ότι η Ελλάς έχει άδικο σε όλα τα ανοιχτά εξωτερικά ζητήματα, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν δίκιο.

Κατά την άποψη των "προοδευτικών" αυτών "Ελλήνων", οι Σκοπιανοί έχουν δίκιο γιατί δεν είναι Σλάβοι αλλά Μακεδόνες, οι Τούρκοι καλώς επιβουλεύονται το Αιγαίο γιατί "είναι και δική τους θάλασσα, βρε αδερφέ", οι Κύπριοι δεν έχουν καμία σχέση με εμάς, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας ιμπεριαλιστής-χασάπης των λαών.

Οι ίδιοι, αν τους αφήσεις λίγο ακόμη, θα σου πουν ότι δεν είσαι Έλληνας, αλλά κάποια μίξη από Αλβανούς, Σλάβους και Τούρκους. Θα αφήσουν δε να αιωρείται και μια αύρα arrogance στον αέρα που και καλά υποδηλώνει ότι "φίλε, αυτός είσαι και να είσαι υπερήφανος γι' αυτό!".

Είναι βέβαιο, πλέον, ότι υπάρχουν αρκετοί ανθέλληνες ανάμεσα στους Έλληνες. Αν αυτό είναι κάποια επικίνδυνη μόδα ή το κάνουν από βλακεία δεν το γνωρίζω. Πάντως καλό είναι να καταλάβουν σύντομα το νόημα της ερώτησης: "Τώρα εσύ είσαι μ’ εμάς ή με τους άλλους;". Η λογική, είχε γράψει ο Ζαν-Ζακ Ρουσό (Ελβετός φιλόσοφος,1712 - 1778), πολλές φορές μας απατάει. Η συνείδηση όμως ποτέ! Ας το θυμούνται και αυτό.

Εκτός από ανθέλληνες, στην όμορφη χώρα μας μπορεί να συναντήσει κανείς και πολλά "πρόβατα". Πρόκειται για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που θα υποστηρίξει άκριτα οποιονδήποτε ή οτιδήποτε της υποδείξει το κόμμα ή η μόδα.

Για παράδειγμα, σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν εκείνοι που ακόμη βρίσκουν το νόημα των καλοκαιρινών διακοπών τους στην Ψαρρού, οι δήθεν φανατικοί της Φόρμουλα 1, τα 2/3 εκείνων που πέρυσι δήλωναν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα κ.λπ. Φέτος, πάντως, η μόδα άλλαξε και θεωρούνται πολύ in οι Οικολόγοι.

Η πλειονότητα εκείνων που δηλώνουν ότι θα τους ψηφίσουν δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτούς, παρά μόνο ότι προτεραιότητά τους είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Η δημοσκοπική τους εκτόξευση οφείλεται κυρίως στην οργή που προκαλούν τα δύο μεγάλα κόμματα. Μερίδιο ευθύνης φέρει και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αφού μετά τη σιωπηρή στήριξη που παρείχε αυτός και ο μέντοράς του στους κουκουλοφόρους κατάφερε να φέρει το κόμμα του Τρεμόπουλου κοντά στο χάλκινο μετάλλιο.

Ευτυχώς, εδώ και λίγες μέρες μάθαμε περισσότερα για το ποιόν του παραπάνω κυρίου. Η παρουσία του σε πάνελ παρουσίασης του "Μακεδονικού αναγνωστικού" μαζί με Τούρκους και εκπροσώπους του Ουράνιου Τόξου ( http://blogs.sync.gr/videos/youtube.com/4XOXiGQC3mE ), οι δηλώσεις του περί μη ελληνικότητας της Θεσσαλονίκης (στο ίδιο βίντεο) και η πρότασή του να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (με άγαλμα ή με ονομασία δρόμου) αποκάλυψαν τα πιστεύω του αγνού αυτού πατριώτη, του υπερήφανου αυτού Έλληνα που ασχολείται μόνο με τα οικολογικά και θέλει να υποστηρίξει (;) τις ελληνικές θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο.

Ας ελπίσουμε ότι τα "πρόβατα" διαβάζουν πού και πού εφημερίδες, γιατί προβλέπω στις επόμενες εκλογές να στέλνουμε στην ευρωβουλή Πακιστανούς μετανάστες μόνο και μόνο γιατί θα έχουν ονομάσει το κόμμα τους Κόκκινοι Ολυμπιακοί.

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v