Προσοχή: Πανδημία... χοίρων!

Αν νομίζατε ότι τα προβλήματα της υφηλίου είναι η φτώχια, η οικονομία, η ανεργία, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, κάνετε λάθος. Ο αφανισμός του είδους έρχεται εξαιτίας μιας πανδημίας: αυτής των χοίρων.

  • του Πάτροκλου Κουδούνη
Προσοχή: Πανδημία... χοίρων!
Κυρίες και κύριοι, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους. Σύμφωνα πάντα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους φίλους δημοσιογράφους, η γρίπη των χοίρων (swine flu) είναι η νούμερο ένα απειλή του πλανήτη καθώς έχουν ήδη πεθάνει 159 άτομα στο Μεξικό και 1 στις ΗΠΑ.

Θα θυμάστε, βέβαια, ότι προ διετίας περίπου ο άνθρωπος (με τη γενικότερη έννοια) σώθηκε στο τσακ (!) από μία παρόμοια γρίπη, αυτή των πουλερικών. Ευτυχώς που και τότε τα ΜΜΕ πήραν την κατάσταση πάνω τους, πείθοντας τα πτηνά να μην αποδημούν, ενώ αυτά που ήδη νοσούσαν πείστηκαν να αυτοκτονήσουν.

Με απέχθεια τονίζω ότι μία από τις αθλιότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας, ο Αδόλφος Χίτλερ (1889 - 1945), είχε πολύ ορθά συμβουλέψει τους συνεργάτες του να μην παρασύρονται νομίζοντας ότι οι μάζες είναι πιο ανόητες απ’ όσο δείχνουν. Αναφέρω τη διαπίστωση τούτη καθώς είμαι βέβαιος ότι εσείς, οι φίλοι αναγνώστες, έχετε στην πλειονότητά σας διαπιστώσει την υπερβολή στο όλο ζήτημα, μια υπερβολή που εξυπηρετεί συγκεκριμένους άδηλους στόχους.

Πρώτος στόχος παραμένει φυσικά η υψηλή τηλεθέαση που προκαλεί ο πανικός. Δεύτερος στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα δύο τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό κοινωνικό ιστό: την οικονομία και την παραμονή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό!

Δεν είναι αστείο αγαπητοί φίλοι. Διότι αυτοί που αποφασίζουν κι έχουν τη δύναμη να διαχειριστούν την κοινή γνώμη γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων ασχολείται με αυτό το ήσσονος σημασίας θέμα, που ούτως ή άλλως δεν επηρεάζει ούτε την υγεία τους ούτε την τσέπη τους (αλλά τελικά ούτε και την ομάδα, αφού η παρουσία του "Συρανό" δεν επηρέασε σε τίποτα την ελληνική ή την ευρωπαϊκή πορεία της μεγάλης αυτής αρμάτας).

Αποτέλεσμα της υπερβολής αυτής είναι να ασχολούμαστε με την "πανδημία" της γρίπης και όχι με την "πανδημία" των χοίρων που αλωνίζουν γύρω μας. Εξυπακούεται ότι δεν αφήνω πολιτικά υπονοούμενα, απλώς αναφέρομαι σε κάποιους τύπους που μόνιμα προκαλούν και ταλαιπωρούν τη φυλή μας.

Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω τέτοιους πολλούς. Βλέπω, για παράδειγμα, αυτούς που αποφάσισαν να ξεκινήσουν εδώ και τρεις εβδομάδες έργα ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Οδού Αχαρνών. Κάθε βράδυ από τις 9 και μετά σχηματίζεται ουρά χιλιομέτρων και για να πας από το Φάληρο στην Κηφισιά θέλεις δύο ώρες. Θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεκινούν τα έργα στις 12, αλλά τέτοιες σύνθετες αποφάσεις δεν λαμβάνονται εύκολα.

Σε ένα άλλο σημείο της Αθήνας, στην οδό Μιχαλακοπούλου, χθες αντίκρισα ένα διώροφο ή τριώροφο (δεν θυμάμαι και καλά) κτίριο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ, όπως προκλητικά αναφέρει η επεξηγηματική ταμπέλα στην πρόσοψη.

Κοιτάζοντάς το σκέφτηκα ότι τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν: πρώτον, να έχει τοποθετηθεί κατά λάθος ένα παραπάνω μηδενικό, δεύτερον, να δημιουργούνται εντός του κτιρίου state of the art εργαστήρια για την ανακάλυψη αντικαρκινικών φαρμάκων, ή, τρίτον, να πρόκειται για καμουφλαρισμένο κτίριο της ΕΥΠ με υπόγειο σκοπευτήριο και μηχανήματα παρακολούθησης της παρακείμενης αμερικανικής πρεσβείας. Πάντως, για σχολείο μου φαίνεται λίγο "τσιμπημένο"...

Την ίδια μέρα πληροφορήθηκα ότι υπάρχει ένας κύριος που εργάζεται στη διεύθυνση εποπτείας της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής που βάζει τα θέματα στις εξετάσεις πιστοποίησης των τραπεζικών υπαλλήλων (εκείνων που πουλάνε προϊόντα μέσω του δικτύου της τράπεζας, όπου εργάζονται).

Ο ίδιος κύριος μου είπαν πως είναι εισηγητής και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που οργανώνουν οι μεγάλες τράπεζες για λογαριασμό των υπαλλήλων τους οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν αυτές τις εξετάσεις. Και αυτό το γεγονός μου φάνηκε λίγο περίεργο, ασύμβατο αν προτιμάτε.

Αναφέρω, όπως βλέπετε, τυχαία γεγονότα που αντιλαμβάνομαι ενώ κοιτάζω και ακούω τι συμβαίνει γύρω μου, απλά περιστατικά τα οποία σπάνια θα δείξουν ή θα σχολιάσουν τα μεγάλα κανάλια ή οι καλές εφημερίδες. Λυπούμαι γιατί το σημαντικό καθήκον ενημέρωσης του κοινού εκτελείται συχνά από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης "πανδημία", αγνοούν ότι το όνομα της χώρας μας είναι "Ελλάς" -και όχι "Ελλάδα"-, ενώ νομίζουν ότι αυτός που έκανε το σκορ 3-0 (από 2-0 φυσικά) "τριπλασίασε τα γκολ της ομάδας του"...

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v