H κουκούλα κι η Πετρούλα!

Όταν γνωρίζουμε τα κουτσομπολιά της  ελληνικής showbiz και ανεχόμαστε το "άσυλο", είναι επόμενο κάποιοι άλλοι να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση κλείνοντας την Ακρόπολη.

  • του Πάτροκλου Κουδούνη
H κουκούλα κι η Πετρούλα!
Με εξοργίζουν φοβερά αυτές οι κοινότοπες συζητήσεις περί αχρηστίας του ελληνικού κράτους, το οποίο πάντα παρομοιάζουν με οίκο ανοχής, σε αργκό διάλεκτο φυσικά. Είναι τρομερά κουραστικές αυτές οι εξάρσεις που πάντα συνοδεύονται από δηλώσεις λατρείας κυρίως για το ελβετικό κράτος, ενώ συνήθως έπονται οι αναφορές στο σκανδιναβικό "θαύμα".

Ο κάθε γελοίος συμπατριώτης μας, όμως, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του αξίζει να ζει σε ένα οργανωμένο κράτος σαν την Ελβετία, είναι αυτός που ενημερώνεται για τον αυριανό καιρό από την Πετρούλα και συζητάει με τους συναδέλφους του το επόμενο πρωί -με φραπέ και κομπολόι- το δελτίο καιρού που είδε την προηγουμένη.

Όταν ένα μεγάλο ποσοστό του λαού γνωρίζει άριστα τα προσωπικά θέματα των αμόρφωτων πρωταγωνιστών της θλιβερής ελληνικής showbiz, είναι επόμενο κάποιοι άλλοι να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση κλείνοντας την Ακρόπολη. Αυτό αξίζει σε μια κοινωνία που έχει θεοποιήσει την Πετρούλα!

Όπως αξίζουν και οι κουκουλοφόροι σε μια κοινωνία που ανέχεται τη μεταλλαγμένη και διεφθαρμένη πλέον έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου ή σε μια κοινωνία η οποία επιθυμεί να προστατεύεται από Αστυνομία που απαγορεύεται να χρησιμοποιεί βία.

Κατά τη γνώμη μου, όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Η Αστυνομία δεν μπορεί να ακολουθεί τη φιλοσοφία Γκάντι περί "μη βίας".

Τον "κουκούλα" πρέπει να τον κυνηγάει, να τον συλλαμβάνει -με βίαιο τρόπο αν χρειαστεί- και να τον οδηγεί στον εισαγγελέα. Αυτά περί άγριας καταστολής και αστυνομικού κράτους είναι καραγκιοζιλίκια που λέγονται από ανόητους, οι οποίοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

Προσέξτε, για παράδειγμα, τι δήλωσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα -την οποία πραγματικά συμπαθώ- μετά την ανακοίνωση των νέων ποινών που θα επιβάλλονται στους βανδάλους με τις κουκούλες: "Επεισόδια γίνονται. Ανεξάρτητα αν προέρχονται από παιδιά αγανακτισμένα, πιεσμένα κοινωνικά ή από συγκεκριμένους οργανωμένους κύκλους της κουκούλας, όλα αυτά τα επεισόδια θα αξιοποιηθούν για να διαμορφωθεί ένα κράτος της πιο άγριας καταστολής".

Μα τώρα δεν υπάρχει καθόλου καταστολή, γλυκιά μου κυρία. Πώς λοιπόν φοβάσαι ότι αυτή θα γίνει πιο άγρια;

Η Αλέκα μάλιστα ολοκληρώνοντας πρόσθεσε και μια νότα επιστημονικής φαντασίας: "Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι αυτό θα προσπαθήσουν να το μεταφέρουν προς τα κάτω, να οργανώσουν και τους ίδιους τους κατοίκους σε διάφορες μορφές οργάνωσης, με στόχο τάχα την καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας, στην πραγματικότητα όμως τη διάδοση ενός πνεύματος τρομοκρατίας και αλληλοκαρφώματος". (Χειροκροτώ, υποκλίνομαι, αναγνωρίζω.)

Μα εδώ δεν μπορούν να οργανώσουν την Αστυνομία, είναι δυνατόν να καταφέρουν να μετατρέψουν τους πολίτες σε οργανωμένους αστυνομικούς ή χαφιέδες;

Επειδή κάποιοι διατηρούν ζωντανή την εκλογολογία, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω το εξής: ο Άγγλος πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης Όλιβερ Κρόμγουελ (1599 - 1658) είχε πει κάποτε: "Θα ήμουν πιο ευχαριστημένος αν έμενα σε μια καλύβα κι έβοσκα πρόβατα, παρά που ανέλαβα αυτή την κυβέρνηση".

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει αυτή τη ρήση και σίγουρα διαισθάνεται ότι αν γίνουν εκλογές μπορεί να βρεθεί στην ίδια κατάσταση που τόσο απλά και εύστοχα περιέγραψε ο Κρόμγουελ.

Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να σταματήσει να ζητάει μονίμως εκλογές, πρώτον γιατί είναι κουραστικό και στείρο και δεύτερον γιατί δεν μας πείθει για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.

Τελικά, δεν είναι μόνο το ελληνικό ορθόδοξο αρχιερατείο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λογικής και σοβαρότητας, δεδομένου ότι προσφάτως αθώωσε τον φυλακισμένο για υπεξαίρεση πρώην Αττικής Παντελεήμονα.

Ενάντια στη λογική κινείται και ο Πάπας, ο οποίος επέλεξε να αρχίσει την περιοδεία του στην Αφρική (!) δηλώνοντας ότι το AIDS δεν αντιμετωπίζεται με το προφυλακτικό, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται! Κρίμα, τόσο μορφωμένοι άνθρωποι να αδυνατούν να συνδυάσουν τη λογική με το θέλημα του Θεού...

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v