"Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!"

Έχουμε χρέος να θεωρούμε τον Θεό πανίσχυρο πνεύμα, είχε πει ο Αριστοτέλης. Γιατί μολονότι είναι αόρατος στα μάτια των ανθρώπων, φανερώνεται στα έργα του. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις... Γράφει ο Π. Κουδούνης.

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!
Σήμερα θα ξεκινήσω με δύο κουίζ.

"Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα από τότε που η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και ο υπογραφόμενος Καθηγούμενος Αρχιμ. Εφραίμ γίναμε στόχοι πρωτοφανών και αδίκων επιθέσεων δεχόμενοι πυρά αδιανόητα και χωρίς προηγούμενο, τα οποία όμως δημιουργούν απέραντη θλίψη, πόνο ψυχής αλλά και ερωτηματικά σε όλους". Έτσι ξεκινά η επιστολή του "αγίου γέροντα" Εφραίμ προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Κουίζ Νο1: Τι μπορεί να ξεπεράσει σε θράσος και ειρωνεία την παραπάνω παράγραφο;

Α. Ένας τύπος που την ώρα που ανάβει το τεράστιο πούρο του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έκοψε το κάπνισμα!

Β. Kάποιος ο οποίος αφού σκότωσε τους γονείς του ζητά από το δικαστήριο επιείκεια επειδή είναι ορφανός.

Γ. Ο Αλέκος Αλεξανδρής που λέει κάποιον χασογκόλη!

Δ. Τίποτα.

Κουίζ Νο2: Ολοκληρώστε τη σύντμηση "Αρχιμ." που ακολουθεί τη λέξη "Καθηγούμενος" στην ίδια παράγραφο.

Σας αφήνω να επιλέξετε ανενόχλητοι, χωρίς πίεση. Οι σωστές απαντήσεις θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Αρχοντόπουλο Εφραίμ μου, τι έκανες πάλι; Μέχρι και εισαγγελείς οδήγησες σε παραίτηση. Εσύ δεν είσαι μοναχός. Εσύ είσαι ο Δείμος και ο Φόβος* σε πακέτο του ενός.

Παραμένω στην υπόθεση και υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Θόδωρο Ρουσόπουλο για ηθική αυτουργία στη σκανδαλάρα του Βατοπεδίου.

Αυτό αγαπητοί μου φίλοι είναι προκλητικά ανόητο. Ποιος δικαστής ή ποιος πολίτης θα πιστέψει ότι ο πλέον κολλητός υπουργός του Κώστα Καραμανλή είναι ο ηθικός αυτουργός ενός τέτοιου εγκλήματος;

Ποιος θα πιστέψει ότι αυτή η κινητή διαφήμιση της σεμνότητας και της ταπεινότητας, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δηλαδή, εμπλέκεται ευθέως στην ξεδιάντροπη παροχή δημόσιας περιουσίας σε επιχειρηματίες μοναχούς με εξευτελιστικά ανταλλάγματα όπως π.χ. "λιμναίες εκτάσεις";

Ελπίζω ο Θεός, αυτός στον οποίο πιστεύουμε εσείς κι εγώ -όχι του Εφραίμ- να μην αξιώσει τους "συκοφάντες" του Θοδωρή να τον δουν στο εδώλιο. Δεν υπονοώ κάτι μακάβριο. Απλώς ελπίζω να προκηρυχθούν σύντομα εκλογές, να διαλυθεί η παρούσα βουλή κι έτσι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Θοδωρής να μην μπορεί να καταδικαστεί ως... πρώην -με ευθύνες- υπουργός!

"Μπορεί να μοιραστείς τον φθόνο των μεγάλων, αλλά ποτέ δεν θα μοιραστείς τα λάφυρα". Το είχε πει ο Αίσωπος γύρω στο 550 π.Χ. και μου φαίνεται ότι κάποιος "δικός μας" τον διαψεύδει οικτρά. Αυτό βέβαια δεν έχει σχέση με όσα γράφω παραπάνω. Τυχαία το έβαλα εδώ.

Πρέπει να ομολογήσω, πάντως, ότι η υπόθεση Βατοπεδίου είναι συγκλονιστική. Όχι μόνο λόγω ανηθικότητας αλλά και εξαιτίας καπατσοσύνης και πονηριάς. Φανταστείτε αν όλοι αυτοί οι δημόσιοι "λειτουργοί", που σχεδίασαν την εκπληκτική αυτή απάτη, χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους για το καλό του κράτους. Η ποιότητα ζωής του μέσου Έλληνα πολίτη θα ξεπερνούσε αυτή του Σουηδού ή ακόμα και αυτού του τυχερού Bahamian.

Τελικά, είναι ψέμα ότι η Ελλάς περνά σχεδόν αναίμακτα την οικονομική και χρηματιστηριακή κρίση. Σκεφτείτε απλά το καθημερινό δράμα του Έλληνα επενδυτή που παρακολουθεί κάθε βράδυ τις εξελίξεις στην τηλεόραση.

Βλέπει, εδώ και μέρες, ως πρώτο θέμα στις ειδήσεις με ποιον τρόπο και σε τι ποσοστό συρρικνώνεται η περιουσία του. Και αμέσως μετά του εξηγούν με ποιον τρόπο πλούτισαν οι μοναχοί του Αγίου Όρους και πιθανώς κάποιοι υπουργοί. Βασανιστικό, εξοργιστικό και σίγουρα όχι αναίμακτο.

[email protected]

* Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Ο Δείμος και ο αδελφός του ο Φόβος συνόδευαν τον πατέρα τους, θεό Άρη, στα πεδία των μαχών. Οι αστρονόμοι έχουν δώσει τα ονόματα των δύο αδελφών στους δορυφόρους του πλανήτη Άρη.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v