Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι απεργοί της ΤτΕ και τα κορόιδα!

Mία περίεργη φήμη «χαϊδεύει» τα αφτιά μου. Σύμφωνα με αυτή, ο κ. Γκαργκάνας έχει εφεύρει «λύση» για να ικανοποιήσει πλήρως (αλλά παρατύπως) μια παράλογη απαίτηση των απεργών. Γράφει ο Π. Κουδούνης.

  • του Πάτροκλου Κουδούνη
Οι απεργοί της ΤτΕ και τα κορόιδα!
Το μεγάλο κόστος από την απεργία των υπαλλήλων της ΤτΕ το έχει υποστεί μέχρι στιγμής η αγορά. Πληροφορούμαι όμως ότι οι απεργοί δεν θα υποστούν το κόστος που τους αναλογεί. Αληθεύει;

Σύμφωνα με μια «περίεργη» φήμη, ο κ. Γκαργκάνας βρήκε τρόπο να αποζημιώσει πλήρως  τους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος έτσι ώστε να μη χάσουν φράγκο για τις ημέρες που απήργησαν!

Οι έγκυρες πηγές μου υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της ΤτΕ πρόκειται να καταβάλει στους απεργούς αμοιβές για... υπερωρίες που ποτέ δεν έγιναν.

Αν ισχύει αυτό, τότε μιλάμε για σκάνδαλο ολκής, όχι τόσο εις βάρος των ταμείων της ΤτΕ, όσο εις βάρος των υπόλοιπων απεργών, οι οποίοι έχουν θυσιάσει έως τώρα πολλά μεροκάματα για να υποστηρίξουν τα δίκια τους.

Άραγε αυτοί είναι κορόιδα;

Ισχυρή ένδειξη που εν μέρει επαληθεύει το παραπάνω σενάριο είναι η προσωρινή αναστολή της απεργίας, μέχρι να επιβεβαιωθεί από τον κ. Γκαργκάνα η καταβολή των αμοιβών για τις υπερωρίες-φάντασμα.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν τάσσομαι κατά της απεργίας. Αυτό που με ενοχλεί είναι πρωτίστως η αγνωμοσύνη και δευτερευόντως η βλακεία. Και εξηγούμαι: Τα προνόμια των εργαζομένων στην ΤτΕ είναι τόσο πολλά... που δεν τα γνωρίζουμε.

Ανάλογος των προνομίων είναι και ο αριθμός των υπαλλήλων, περίπου 2.350, μειωμένοι κατά 200 από τότε που άρχισε να λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σημειωτέον ότι από την αποφράδα εκείνη ημέρα οι κεντρικές τράπεζες μείωσαν το προσωπικό τους κατά 9/10, κρατώντας μόνο έναν στους δέκα υπαλλήλους. Εμείς εδώ διατηρήσαμε το κλάσμα, αντιστρέφοντας το story.

Σε ό,τι αφορά τα προνόμια, τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά. Μια ιδέα όμως μπόρεσα να αποκτήσω από ένα περιστατικό που μου διηγήθηκε φίλος μου, νοσοκομειακός ιατρός. Πήγε, λέει, μια υπάλληλος της ΤτΕ σε δημόσιο νοσοκομείο με πρόβλημα αρκετά σοβαρό. Κρατούσε δε αποτελέσματα δεκάδων εξετάσεων που είχαν προηγηθεί για να τα δείξει στους γιατρούς. Πολλά από αυτά τα έγγραφα και τις ακτινογραφίες έφεραν στο πάνω μέρος τους την ένδειξη «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»...

Ο φίλος μου ρώτησε από περιέργεια γιατί αναφέρεται ο τίτλος αυτός πάνω σε ένα ιατρικό έγγραφο και από την απάντηση που πήρε κατάλαβε ότι κάπου (δεν ξέρουμε πού ακριβώς) υπάρχουν πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα προς αποκλειστική χρήση των εργαζομένων της ΤτΕ. !

Μακάρι. Δεν φθονώ τους έχοντες. Εύχομαι όλοι οι υπάλληλοι της Ελλάδας να απολαμβάνουν τέτοια προνόμια. Θα παρακαλούσα όμως ως απλός πολίτης οι ήδη ευνοημένοι να μην κλείνουν το χρηματιστήριο όταν το κράτος προσπαθεί να βρει λύση για να φτάσουν στο δικό τους επίπεδο και οι υπόλοιποι. Δεν είναι σωστό. Άσε που παραπονιέται και ο ΣΜΕΧΑ.

Ή, εν πάση περιπτώσει, όταν απεργούν ας το κάνουν τίμια, σεβόμενοι το κόστος της απεργίας. Διότι ο απεργός που εκ των υστέρων ζητά από την πίσω πόρτα να πληρωθεί για τις ημέρες που απήργησε δεν είναι γενναίος διεκδικητής. Είναι ένας δειλός σαλτιμπάγκος που μοναδικό μέλημα έχει να εξαπατήσει την κοινωνία.

Φυσικά, όπως είχε γράψει και ο δοκιμιογράφος Λόγκαν Σμιθ (1865 - 1946), αξίζει σχεδόν πάντοτε να σε εξαπατούν. Οι μικρές απάτες των ανθρώπων είναι τόσο ενδιαφέρουσες που το ενδιαφέρον τους μας ξεπληρώνει με περισσότερα απ’ όσα χάσαμε...

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v