Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Σάλος από το ακραίο μανιφέστο του Χαβιέρ Μιλέι

Δεν έχει κανένα δισταγμό να εκφράσει τις απόψεις του στον δρόμο για τον β' γύρο στις κάλπες, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς που εκφράζουν απλά θέσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν ψήφους. Γράφει ο Τ. Μίχας.

  • του Τάκη Μίχα
Αργεντινή: Σάλος από το ακραίο μανιφέστο του Χαβιέρ Μιλέι

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η σοβαρή πιθανότητα ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Αργεντινής τον Νοέμβριο θα επικρατήσει ο υπερφιλελεύθερος και αντισυστημικός Χαβιέρ Μιλέι.

Πρόκειται για ένα πολιτικό που δεν έχει κανένα δισταγμό να εκφράσει τις απόψεις του σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς που εκφράζουν απλά απόψεις οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν ψήφους. Σταχυολογήσαμε μερικές από αυτές:

Το εκλογικό του σύνθημα: «Ζωή, Ελευθερία, Ιδιοκτησία»

H κοσμοθεωρία: «Θεωρώ το Κράτος εχθρό, ο φόρος είναι ο κολαούζος της σκλαβιάς. Ο φιλελευθερισμός δημιουργήθηκε για να απελευθερώσει τα άτομα από την καταπίεση των μοναρχών. Στην προκειμένη περίπτωση από το Κράτος». 

Κράτος και Μαφία: «Αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ του Κράτους και της Μαφίας, θα επέλεγα την Μαφία. Διότι η Μαφία έχει κώδικες, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, δεν ψεύδεται. Πάνω απ όλα η Μαφία ανταγωνίζεται».

Γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου: «Για μένα ο γάμος είναι ένα ιδιωτικό συμβόλαιο και για αυτό το Κράτος δεν πρέπει να αναμειγνύεται. Τα άτομα μπορούν να παντρεύονται όποιον θέλουν είτε του ιδίου, είτε διαφορετικού φύλου»

Ομοφυλοφιλία: «Ο τρόπος με τον οποίο κάθε άτομο ζει την σεξουαλικότητα του είναι μία προσωπική επιλογή. Δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια».

Πώληση οργάνων: «Η πρώτη ιδιοκτησία μου είναι το σώμα μου. Γιατί να μην μπορώ να διαθέσω το σώμα μου όπως θέλω; Yπάρχουν στη χώρα μας 7.500 άτομα που περιμένουν μεταμόσχευση, κάτι δεν λειτουργεί καλά. Αυτό που προτείνω είναι να αναζητήσουμε μηχανισμούς της αγοράς για να λύσουμε το πρόβλημα».

Αμβλώσεις: «Είμαι φιλελεύθερος και ο φιλελευθερισμός είναι ο σεβασμός για την ζωή του άλλου. Αν πας κόντρα στη ζωή δεν υπάρχει ούτε ιδιοκτησία ούτε ελευθερία να επιλέξεις. Και η ανθρώπινη ζωή αρχίζει με την σύλληψη. Είναι ένα μαθηματικό πρόβλημα: Η ζωή είναι μια συνέχεια με δύο σημεία τομές: Tην σύλληψη και τον θάνατο. Μέχρι ποια βδομάδα επιτρέπεται η άμβλωση; Μέχρι τις 14 εβδομάδες; Δηλαδή στις 14 εβδομάδες μείον ένα δευτερόλεπτο το έμβρυο δεν έχει δικαιώματα και στις 14 εβδομάδες και ένα δευτερόλεπτο αποκτά δικαιώματα; H γυναίκα μπορεί να έχει το δικαίωμα της επιλογής στο κορμί της αλλά αυτό που έχει στην κοιλιά της δεν ανήκει στο κορμί της και η βίαια άμβλωση παραβιάζει την φιλελεύθερη αρχή της μη επιθετικότητας»

Νομιμοποίηση ναρκωτικών: «Αν θέλεις να αυτοκτονήσεις δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλά μη μου ζητάς να πληρώσω τον λογαριασμό. Αν εσύ δεν θέλεις να αναλάβεις την ευθύνη των αποφάσεων σου αυτό μου φαίνεται άδικο».

Ταυτότητα του φύλου: «Θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι ως τίγρης; Κάντο εμένα μου κάνει το ίδιο αρκεί να μη μου ζητήσεις να πληρώσω τον λογαριασμό».

Κλιματική αλλαγή: «Η παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη είναι άλλο ένα ψέμα του σοσιαλισμού. Πριν από 10-15 έτη φοβόμαστε ότι ο πλανήτης επρόκειτο να παγώσει».

Οπλοκατοχή: «Η οπλοκατοχή αφαιρεί δύναμη από το Κράτος πού σήμερα είναι εκείνο που έχει το μονοπώλιο της βίας. Δεν θα πρέπει να ρυθμίζεται από το Κράτος».

Πληθωρισμός: «Όταν πάρεις την μηχανή που τυπώνει χρήμα από τους πολιτικούς θα τελειώσει και ο πληθωρισμός, διότι ο πληθωρισμός είναι πάντοτε ένα νομισματικό φαινόμενο που προκαλείται από πλεόνασμα χρήματος».


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v