Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφία Ζαχαράκη: Αντίπαλός μας ο εφησυχασμός και η ακυβερνησία

Οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα διακυβεύματα μπροστά μας είναι τεράστια, τονίζει η υποψήφια βουλευτής Αν. Αττικής της ΝΔ. Ξεκάθαρη επιλογή προκοπής ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σοφία Ζαχαράκη: Αντίπαλός μας ο εφησυχασμός και η ακυβερνησία
  • της Σοφίας Ζαχαράκη*

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου ήταν παραπάνω από σαφές. Ο ελληνικός λαός έδωσε μία ξεκάθαρη εντολή: η χώρα να προχωρήσει σταθερά και τολμηρά, μπροστά.

Οι Έλληνες πολίτες αναγνώρισαν το έργο που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα 4 χρόνια, στάθμισαν τυχόν λάθη και παραλείψεις, και εντέλει εμπιστεύτηκαν τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση για ένα καλύτερο μέλλον, για μία ευημερούσα Ελλάδα. Και απέρριψαν, εμφατικά μάλιστα, μία στρατηγική επιθετικότητας, όξυνσης και τοξικότητας, όπως αυτή που ακολουθήθηκε ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Επέλεξαν τον λόγο που ενώνει, αντί της κραυγής που διχάζει.

Μετά από αυτή τη σαφή εντολή, τα πράγματα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν απλά. Θα ασχολούμασταν όλοι με τη νέα κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός και με την υλοποίηση του έργου της, που πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να αρχίσει. Όμως δυστυχώς, η χώρα βρέθηκε μπροστά στον σκόπελο της απλής αναλογικής.

Αυτή η νάρκη που ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στα θεμέλια της δημοκρατίας μας δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και από ένα κόμμα που έχει λάβει το 40% των ψήφων με 20 μονάδες διαφορά από το δεύτερο! Έτσι, υποχρεωνόμαστε όλοι να ξαναπάμε μία δεύτερη φορά στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. Με νέο εκλογικό σύστημα, που αυτή τη φορά επιτρέπει τον σχηματισμό σταθερών και βιώσιμων κυβερνήσεων. Και με σαφή σκοπό: να διατρανώσουμε στη δεύτερη κάλπη την ξεκάθαρη βούληση της πρώτης.

Προχωράμε λοιπόν μπροστά για τη νέα, ακόμα πιο κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Την αναμέτρηση που θα σφραγίσει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα καθορίσει το πώς θα είναι η χώρα μας στο τέλος της επόμενης δεκαετίας. Αντίπαλός μας σε αυτή την αναμέτρηση δεν είναι πια κάποιο πολιτικό κόμμα. Αντίπαλός μας είναι πλέον ο εφησυχασμός και η ακυβερνησία.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα διακυβεύματα μπροστά μας είναι τεράστια: παγκόσμιες προκλήσεις από την οικονομία μέχρι τα εθνικά θέματα. Μια από τις προκλήσεις είναι κι αυτή που αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά με το τραγικό συμβάν του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα και τη δραματική προσπάθεια έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα μας.

Προκλήσεις όπως το μεταναστευτικό που πρέπει όλοι ευρωπαϊκά, συνεκτικά και αποφασιστικά, να αντιμετωπίσουμε. Και από την άλλη, ευκαιρίες, τις οποίες η χώρα μας οφείλει να αξιοποιήσει. Ευκαιρίες που συνδέονται με τη γεωστρατηγική θέση, το ανθρώπινο δυναμικό μας αλλά και την πραγματικότητα που διαμορφώνεται μέσα από σαφείς προτεραιότητες που θέτουμε.

Ψήφος λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει φόροι μειωμένοι, ισχυρότερη ανάπτυξη για τη χώρα και μεγαλύτερο εισόδημα για όλους τους Έλληνες. Κι όλα αυτά στην πράξη, όχι στα λόγια. Με συνεχή μείωση της ανεργίας όπως είδαμε μόλις χθες, με το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται στο 11,8% στη χώρα το α' τρίμηνο εφέτος, από 11,9% το δ' τρίμηνο του 2022 και έναντι του 13,8% το α' τρίμηνο.

Με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να έχει καταγραφεί ως μία από τις ισχυρότερες παγκοσμίως. Έχουμε ταυτόχρονα ρεκόρ εξαγωγών, ξένων άμεσων επενδύσεων, τουρισμού, αλλά και απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλα αυτά μάς δίνουν την ώθηση να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες επενδύσεις, ειδικά με την επικείμενη απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Και έτσι αποκτούμε τον δημοσιονομικό χώρο να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για όσο χρειαστεί.

Κατ’ αρχάς, έχουμε θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την αύξηση των μισθών -στα 950 € ο κατώτατος και στα 1.500 € ο μέσος μισθός. Επόμενος πυλώνας είναι το να αποκτήσουμε ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας για όλους. Με ακόμα περισσότερο προσωπικό, καλύτερα αμειβόμενους γιατρούς και νοσηλευτές και μικρότερους χρόνους αναμονής για τους ασθενείς. Με αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ και με αδιαπραγμάτευτη, αποτελεσματική πρόσβαση όλων των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε το σχέδιο να τα υλοποιήσουμε. Και ευρύτερα, κεντρικός μας στόχος θα είναι ένα κράτος που να σέβεται τον πολίτη στην πράξη. Χτίζοντας πάνω στο μεγάλο επίτευγμα της ψηφιοποίησης του κράτους, ο στόχος είναι περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες για τον πολίτη με αξιολόγηση παντού.

Αναντίρρητα μια από τις βασικές προτεραιότητες θα είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, με καίρια πρωτοβουλία την ίδρυση νέου, ξεχωριστού υπουργείου για θέματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής για την οικογένεια, το δημογραφικό ζήτημα και τη στέγαση.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συνιστά μία απλή κομματική προτίμηση. Είναι μία ξεκάθαρη επιλογή ενότητας όλων των Ελλήνων και προκοπής της Ελλάδας. Μία επιλογή που κάνουμε όλοι μαζί. Μία ξεκάθαρη εντολή για ισχυρή κυβέρνηση και αυτοδύναμη Πατρίδα.

 

* H Σοφία Ζαχαράκη είναι υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v