Saxo Bank: Το νέο iPhone και τα προβλήματα της Apple

Γιατί ο επικεφαλής μετοχικής στρατηγικής της Saxo Bank δεν θεωρεί ότι η παρουσίαση του νέου iPhone από την Apple θα αποτελέσει καταλύτη για την εταιρία. Η αρνητική στάση για τη μετοχή και η προτίμηση στη Samsung.

  • του Peter Garnry*
Saxo Bank: Το νέο iPhone και τα προβλήματα της Apple

Η Apple διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της σήμερα, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα και αυτό που σίγουρα μπορούμε να περιμένουμε είναι ένα νέο iPhone, το iPhone 7, με αναβαθμισμένη κάμερα, λογισμικό και άλλα hardware χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι αυτή η προϊοντική εκδήλωση θα προκαλέσει μεγάλο κύμα ενδιαφέροντος για την Apple.

Η εταιρεία βρίσκεται υπό πίεση σε αρκετές σημαντικές αγορές, εξαιτίας της προσφοράς παρόμοιου hardware από άλλους προμηθευτές, καθώς πολλοί από αυτούς είτε βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, είτε έχουν ξεπεράσει την Apple, από πλευράς προδιαγραφών.

Ένα ακόμη θέμα αποτελεί και το γεγονός ότι η εταιρεία δυσκολεύεται να επιτύχει έσοδα από το χαρτοφυλάκιο λογισμικού της με τέτοιο ρυθμό που θα μπορούσε να αντισταθμίσει την ύφεση, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το iPhone, το οποίο ακόμη αντιστοιχεί στο 65% των συνολικών εσόδων της.

Σαν αποτέλεσμα, τηρούμε αρνητική στάση απέναντι στην Apple, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα.

Συνεχίζουμε να προτιμούμε τη μετοχή της Samsung αντί της Apple, λόγω των νέων που λαμβάνουμε για την πορεία της εταιρείας, αλλά επίσης και για τη δυναμική που συνεχίζει να έχει η Samsung στις κύριες αγορές της.

Η τρέχουσα κατάσταση στην Apple μάς στρέφει σε range trading, ενώ δεν διαβλέπουμε καταλυτική αλλαγή για την εταιρεία και ούτε πιστεύουμε ότι η ετήσια αυτή εκδήλωση θα αλλάξει την κατάσταση σύντομα.

*Ο Peter Garnry είναι Επικεφαλής Στρατηγικής Μετοχών της Saxo Bank.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v