Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνδυνος "ατυχήματος" με την περίθαλψη

Τα τρία καυτά προβλήματα των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα. Τι στερούνται οι Έλληνες ασφαλισμένοι. Οι προτάσεις του προέδρου του ΣΦΕΕ Κ. Φρουζή για να βελτιωθεί η εικόνα στο χώρο της υγείας.

  • Συνέντευξη στη Σοφία Νέτα
Από τον Δεκέμβριο του 2010 εξακολουθεί να υφίσταται το "εμπάργκο" νέων φαρμάκων, πρωτοτύπων και γενοσήμων, που έχει ατύπως επιβληθεί στη χώρα, χωρίς να διαφαίνεται για πόσο ακόμα οι Έλληνες ασθενείς θα στερούνται καινοτόμες θεραπείες, ούτε ο λόγος για τον οποίο επιβαρύνεται οικονομικά το δημόσιο από τη μη κυκλοφορία γενοσήμων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κων. Φρουζής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Iatronet.gr. (*)

Ο ίδιος προσθέτει πως η μέχρι στιγμής ροή των αιτήσεων για απόσυρση προϊόντων λόγω των λαθών του Δελτίου Τιμών εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Όσο υπάρχουν λάθος τιμές φαρμάκων τόσο υπάρχει κίνητρο για την επανεξαγωγή τους εκτός Ελλάδος και εκτός πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών, τόνισε ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τρία είναι τα κύρια προβλήματα των φαρμακευτικών εταιριών:

-Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Δημόσιο που ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.
-Οι λανθασμένες τιμές των φαρμάκων.
-Η ανυπαρξία νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο κ. Φρουζής ζητά το άμεσο ξεμπλοκάρισμα των πληρωμών, τη διόρθωση των τιμών σύμφωνα με τη νομοθεσία αλλά και την έκδοση δελτίου τιμών με νέα φάρμακα.

(*) Η συνέντευξη δόθηκε στη Σοφία Νέτα, δημοσιογράφο του Iatronet.gr, το οποίο ανήκει στον όμιλο της Media2day.

*To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε τη συνέντευξη και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε τη συνέντευξη σημαντική, διαδώστε τη με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v