Στους top-10 εργοδότες της Ευρώπης το ΥΓΕΙΑ

Το Υγεία μπήκε στη 10άδα και συναγωνίζεται για πανευρωπαϊκή «πρωτιά».Τα συστατικά της διάκρισης στον διαγωνισμό παρουσιάζουν η Δ. Μητροπούλου του ΥΓΕΙΑ και η Ελ. Στυλιανού, εκπρόσωπος των βραβείων EBA.

Στους top-10 εργοδότες της Ευρώπης το ΥΓΕΙΑ
Οι αφορμές που έχουν οι ελληνικές εταιρείες για να αντισταθούν στην επιχειρηματική και κοινωνική κατήφεια της εποχής δεν είναι πολλές και συνήθως έρχονται από το εξωτερικό. Έτσι και τα επιχειρηματικά βραβεία "European Business Awards" (EBA) που αναδεικνύουν τους πρωτοπόρους της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας σε μια σειρά από θέματα αιχμής.

Φέτος, στο βάθρο της διάκρισης αυτής, βρίσκεται και μία ελληνική εταιρεία, το ΥΓΕΙΑ, το οποίο διακρίθηκε ως ένας από τους δέκα καλύτερους εργοδότες της χρονιάς («Employer of the Year»), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 3ης φάσης (μετά την απόκτηση των τίτλων «National Finalist» και «National Champion») του έγκριτου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «European Business Awards 2012/13.

Το ΥΓΕΙΑ είναι η μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα που διεκδικεί το βραβείο “Employer of the year” για τον καλύτερο εργοδότη της χρονιάς και ήδη τιμήθηκε με τον τίτλο «Ruban D' Honneur» ως μία από τις 100 πιο δυναμικές εταιρείες πανευρωπαϊκά, που διακρίνονται για την επιχειρησιακή τους υπεροχή, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την προσήλωση στις ηθικές αρχές διακυβέρνησης.

Το Euro2day.gr μίλησε με την Διευθύντρια του τμήματος Ανθρώπινων Πόρων του ΥΓΕΙΑ, Δέσποινα Μητροπούλου, αλλά και με την Έλενα Στυλιανού, την επικεφαλής του τμήματος HR Consulting της RSM, της εταιρείας που εκπροσωπεί τα βραβεία "European Business Awards"  στην Ελλάδα.

Στο video που ακολουθεί, η κ. Μητροπούλου εξήγησε πόσο απαιτητικό είναι για μια εταιρεία να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο εργασιακών σχέσεων και μάλιστα σε εποχή κρίσης, ενώ επεσήμανε τα σημεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η κ. Στυλιανού παρουσίασε τα επίπεδα στα οποία αξιολογείται μια επιχείρηση ώστε να φτάσει σε μια τέτοια διάκριση και ανέλυσε το προφίλ της ιδιαίτερης σχέσης που (πρέπει να) έχει ένας οργανισμός όπως το ΥΓΕΙΑ με τους εργαζόμενους.



Οι τελικοί νικητές, θα ανακοινωθούν σε μια εορταστική τελετή απονομής, τον Απρίλιο του 2013. Την αξιολόγηση των εταιρειών έχει αναλάβει η διεθνής κριτική επιτροπή των European Business Awards, στην οποία μετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κλάδου πανευρωπαϊκά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v