Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσιοι υπάλληλοι… πενταετούς θητείας

Ρηξικέλευθη πρόταση που προσπερνά το ακανθώδες θέμα της μονιμότητας καταθέτει στο Euro2day η Ντόρα Μπακογιάννη. Τι προτείνει για αναθεώρηση Συντάγματος, φοροδιαφυγή, ανάπτυξη και μείωση του κράτους, τι βλέπει…μετεκλογικά.

Δημόσιοι υπάλληλοι… πενταετούς θητείας
Εκλογές για να επιβληθεί από τη λαϊκή ετυμηγορία η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, δημοψήφισμα για να επισπευστεί η αναθεώρηση του Συντάγματος και ρεαλισμό από πολιτικούς και πολίτες ζητά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι δεν γίνεται "και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος".

Ταυτόχρονα, κατεβάζει ρηξικέλευθη πρόταση για πενταετή θητεία των νέων δημοσίων υπαλλήλων και εν συνεχεία αξιολόγησή τους, υπεραμυνόμενη της μονιμότητας για τους "άξιους". Σημειώνει δε ότι η καλή δημόσια διοίκηση συνεπάγεται και καλούς μισθούς!

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, εξηγεί τις θέσεις της για μείωση του κράτους και των φόρων, προτείνει έναν εκ βάθρων νέο φορολογικό μηχανισμό και τονίζει ότι για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα δεν αρκεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Στο θέμα του μνημονίου θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η επαναδιαπραγμάτευση, η οποία όμως μπορεί να γίνει μόνο με συμφωνία -και δέσμευση- όλων των κομμάτων σε συγκεκριμένους στόχους, ενώ για την αναθεώρηση του Συντάγματος η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προτείνει:

-Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας άμεσα από τον λαό.

-Μείωση των βουλευτών σε 200 από 300 που είναι σήμερα.

-Αλλαγή πλαισίου σε θέματα όπως είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι αρμοδιότητες του ΣτΕ (που σε πολλές περιπτώσεις έχει μπλοκάρει σημαντικές επενδύσεις).

-Απαγόρευση κατάθεσης προϋπολογισμών με έλλειμμα μεγαλύτερο του 3%.

"Μου αναλογεί κομμάτι της ευθύνης", παραδέχεται η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας στις αιτιάσεις ότι υπήρξε μέλος του πολιτικού συστήματος που έφερε τη χώρα ως εδώ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα "πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους".

Δείτε ακόμη τι λέει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την τότε απόπειρα αποκρατικοποίησης του ΟΤΕαλλά και για τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v