Ηamilton: Η "στρατηγική" για τη Δίας και Ελλάδα

Το ελληνικό επενδυτικό story για κάποιους ξένους παρουσιάζει ευκαιρίες. Η A. Hamilton της Linnaeus, στην πρώτη συνέντευξη σε ελληνικά ΜΜΕ αποκαλύπτει τα σχέδια για τη Δίας και τις ευκαιρίες της αγοράς.

  • Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Γκίτση
Ηamilton: Η στρατηγική για τη Δίας και Ελλάδα
Λίγες μόλις ώρες μετά την υπογραφή μεταξύ της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και της Linnaeus Capital Partners BV του προγράμματος ΜΟΔ ύψους 15 εκατ., η Anita Hamilton, Managing Partner της Linnaeus Capital Partners BV, στην πρώτη της συνέντευξη στα ελληνικά ΜΜΕ, ρίχνει «φως» στα σχέδια της εταιρείας της για τον κλάδο της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας, για την ελληνική αγορά αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της.

- ΕΡ: Η εταιρεία σας επένδυσε 15 εκατ. ευρώ στη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες. Τι διακρίνατε στη Δίας και ποια τα σχέδια σας μετά από αυτή την κίνηση;

-ΑΠ: Η Linnaeus πιστεύει ακράδαντα στις βασικές παραμέτρους που διέπουν τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών διεθνώς, οι οποίες είναι μεταξύ άλλων τα ολοένα μειούμενα αποθέματα των ψαριών ανοικτής θαλάσσης καθώς και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση σε επίπεδο λιανικής αγοράς.

Συνεπώς, έχουμε ήδη επενδύσει στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών παγκοσμίως και προβλέπουμε ότι τα Μεσογειακά είδη θα «παίξουν» σημαντικό ρόλο στον κλάδο αυτό. Η Δίας έχει ισχυρή θέση στην αγορά της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας, αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία του κλάδου διαθέτει μία εξαιρετική και ευέλικτη διοικητική ομάδα καθώς και μία πολύ καλή επιχειρησιακή βάση.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διαπιστώνοντας ότι η Δίας μπορεί να μοιραστεί την προσέγγιση και την φιλοσοφία μας στο θέμα αυτό. Η Linnaeus είναι πολύ αισιόδοξη αναφορικά με το μέλλον της Δίας και τον ρόλο της στις εξελίξεις στον κλάδο.

- ΕΡ: Σχεδόν ταυτόχρονα με τη στρατηγική συμφωνία με τη Δίας η εταιρεία σας απέκτησε και θέση στο Νηρέα εξέλιξη την οποία ο Ελληνικός Τύπος έχει εκλάβει ως προάγγελο ενός μεγαλυτέρου deal. Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι αυτό το σενάριο;

- ΑΠ: Στο χώρο της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας, το κύριο ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην Δίας που αποτελεί άλλωστε και την στρατηγική μας επενδυτική επιλογή. Παρ’ όλα αυτά διαθέτουμε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιό (portfolio investments) που περιέχει κάποιες τοποθετήσεις, μία εκ των οποίων είναι και η Νηρεύς και σε αυτό θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και άλλες εταιρίες.

- ΕΡ: Εκτός από την είσοδό σας επενδυτικά στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών «διακρίνεται» και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και αν ναι που;

- ΑΠ: Σίγουρα και άλλοι κλάδοι θα μπορούσαν να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον της Linnaeus στην Ελλάδα. Σαν πρώτο βήμα όμως στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στην επένδυση μας στην Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, όπου πιστεύουμε ότι η εταιρία διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και μέσα από αυτή θα επιτύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

- ΕΡ: Η εταιρεία που εκπροσωπείτε είναι άγνωστη στην Ελλάδα θα μπορούσατε να μας δώσετε μια «εικόνα» για το που επενδύετε και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας;

- ΑΠ: Η Linnaeus Capital Partners BV είναι ένα ανεξάρτητο private equity fund με έδρα το Άμστερνταμ που επενδύει κεφάλαια με σκοπό την ανάπτυξη σε μία σειρά από δυναμικούς κλάδους σε διεθνές επίπεδο.

Η Linnaeus Capital Partners BV, έχει ήδη πραγματοποιήσει ή είναι στην υλοποίηση επενδύσεων στον κλάδο των οπτικών ινών, στον κλάδο της συσκευασίας σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, στον κλάδο παραγωγής ταινιών LCD (κατασκευή οπτικού υλικού για την παραγωγή ταινιών LCD) και στους κλάδους της πολιτικής αεροπορίας, των υδατοκαλλιεργειών και του real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v