B. Rakhit: Εντείνεται η αβεβαιότητα στις αγορές

”Δύσκολοι καιροί έρχονται κυρίως για τη Wall Street, καθώς οι επιθέσεις στην Τουρκία έχουν ήδη αρχίσει να καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας στις αγορές. Καίριο πλήγμα αναμένεται να δεχθεί ο τομέας του τουρισμού”, δήλωσε στο euro2day.gr o Associate Director της JCF Group, Bobby Rakhit.

B. Rakhit: Εντείνεται η αβεβαιότητα στις αγορές
Με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα ”τρομοσενάρια” που κυκλοφόρησαν τελευταία στις αγορές, το euro2day.gr επικοινώνησε με τον Associate Director του ανεξάρτητου οίκου ανάλυσης JCF Group, Bobby Rakhit, προκειμένου να μάθει την άποψή του σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν οι προλεγόμενοι παράγοντες στις ευρωαγορές και δη στη Wall Street.

”Οι εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις γενικότερα σηματοδοτούν μια περίοδο εντεινόμενης αβεβαιότητας για τις αγορές και δη για τη Wall Street. Η κατάσταση ίσως επιδεινωθεί στις ΗΠΑ, όχι μόνο γιατί αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και γιατί φαίνεται πως οι Αμερικανοί ”άνοιξαν” εμπορικό πόλεμο και με την Κίνα.

Γι’ αυτό άλλωστε και πιστεύουμε ότι η προσέλκυση κεφαλαίων στις ΗΠΑ θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί εύκολα το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, το οποίο σημειωτέον ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Άλλωστε είναι έκδηλες οι πιέσεις και στο αμερικανικό νόμισμα. Θα ήθελα πάντως να τονίσω ότι τηρούμε στάση επιφυλακτικότητας για το 2004, ακριβώς επειδή υπάρχουν όλοι οι προλεγόμενοι παράγοντες.

Ωστόσο αξίζει να αναγνωριστεί ότι η θεμελιώδης εικόνα γενικότερα των αγορών και των οικονομιών εμφανίζεται σχετικά ”καλή”. Ο τομέας εκείνος που προβλέπουμε ότι θα δεχθεί καίριο πλήγμα θα είναι αυτός του τουρισμού”, δήλωσε ο κ. Rakhit, προσθέτοντας ότι ”τα τραγικά γεγονότα στην Τουρκία ενδεχομένως να οδηγήσουν τους επενδυτές στο να αρχίζουν να δίνουν μεγαλύτερο βάρος και σε άλλα αρνητικά νέα που μπορεί να έρθουν στο φως της δημοσιότητας στο μέλλον, είτε από το θεμελιώδες μέτωπο των οικονομιών είτε από αυτό των εταιρικών αποτελεσμάτων και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού”.

Μαρία Πεκτέση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v