Βασιλική Καζάζη TÜV HELLAS (TÜV ΝORD): Λύσεις με προστιθέμενη αξία και αξιοπιστία

Για τις δραστηριότητες και τους στόχους του κορυφαίου φορέα πιστοποίησης στη χώρα, της TÜV HELLAS (TÜV ΝORD) μιλά στο Euro2day.gr η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Βασιλική Καζάζη.

Βασιλική Καζάζη TÜV HELLAS (TÜV ΝORD): Λύσεις με προστιθέμενη αξία και αξιοπιστία

Όραμα της TÜV HELLAS (TÜV ΝORD) είναι να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των συνεργατών της ως ο μεγαλύτερος, πιο αξιόπιστος και καινοτόμος Φορέας πιστοποίησης στη χώρα.

Αυτό τονίζει, μιλώντας στο Euro2day.gr η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Βασιλική Καζάζη, τονίζοντας πως στόχος -μετά την πρόσφατη αλλαγή στην εταιρική ταυτότητα του Φορέα- είναι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, διατηρώντας την ηγετική θέση στην αγορά.

Αναφέρει μάλιστα πως, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καιρών, η TÜV HELLAS (TÜV ΝORD) προσθέτει διαρκώς καινοτόμες υπηρεσίες, σε καίριους τομείς, όπως o ενεργειακός μετασχηματισμός, τα έργα υποδομών αλλά και κυβερνοασφάλεια και η τεχνητή νοημοσύνη.

Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας σας και ποιοι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια;

Η TÜV HELLAS (TÜV ΝORD) ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν σχεδόν 40 χρόνια στην Ελλάδα και από τότε μέχρι σήμερα πρωτοπορούμε και οδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο της Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης. Σήμερα, απασχολούμε 185 μόνιμους εργαζόμενους και περισσότερους από 300 εξωτερικούς συνεργάτες, έχοντας γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, καθώς και θυγατρικές στην Κύπρο και Αίγυπτο. Είμαστε ο κορυφαίος και μεγαλύτερος Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθώς το 2023 ο κύκλος εργασιών μας άγγιξε τα 32 εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκ. αφορούν στην αγορά της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην Ελληνική Αγορά και στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου. Προσφέρουμε λύσεις αιχμής, με προστιθέμενη αξία, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη την αξιοπιστία και την διαφάνεια. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών, αφοσιωμένοι στην παροχή βιώσιμες και υπεύθυνες πρακτικών και υπηρεσιών. Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου οράματός μας, να βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των συνεργατών μας, ως ο μεγαλύτερος, πιο αξιόπιστος και καινοτόμος Φορέας πιστοποίησης στη χώρα, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στον κλάδο της Πιστοποίησης, στην Ελλάδα

Για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή στην εταιρική ταυτότητα του Φορέα και τι σηματοδοτεί;

Η TÜV HELLAS είναι ένα από τα πιο δυναμικά και ραγδαία αναπτυσσόμενα μέλη του TÜV NORD Group, ενός από του κορυφαίους Οργανισμούς Επιθεώρησης – Πιστοποίησης παγκοσμίως με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 1,6 δισ. ευρώ, παρουσία σε 100 χώρες και 14.000 άτομα προσωπικό. Η αλλαγή της εταιρικής μας ταυτότητας έρχεται για να αναδείξει ακριβώς αυτό: τη σχέση, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία που προσδίδει το γεγονός ότι είμαστε μέλος αυτής της οικογένειας. Πλέον, με τη νέα μας ταυτότητα προτάσσουμε στο λογότυπό μας το TÜV NORD, διατηρώντας ταυτόχρονα τη διακριτική μας επωνυμία TÜV HELLAS, η οποία συμβολίζει τον εγχώριο χαρακτήρα μας. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσθέσουμε πως η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας συνοδεύεται από μια σειρά σημαντικών αλλαγών, πρωτοβουλιών και επενδύσεων που οδηγούν το Φορέα μας στη νέα εποχή. Αφουγκραζόμενοι τις επιταγές των καιρών, και τις ανάγκες και απαιτήσεις των συνεργατών μας, προσθέτουμε διαρκώς καινοτόμες υπηρεσίες, σε καίριους τομείς, όπως o ενεργειακός μετασχηματισμός, τα έργα υποδομών αλλά και κυβερνοασφάλεια και η τεχνητή νοημοσύνη.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, προσφέροντας υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης που αφορούν στον περιβάλλον, την ασφάλεια, την κοινωνική ευθύνη και κάθε πτυχή της βιώσιμης ανάπτυξης. Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς σημαντικές επενδύσεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε τεχνολογικές λύσεις και υποδομές. Κάθε χρόνο, αυξάνουμε τους εργαζομένους μας, δημιουργώντας πλήθος εξειδικευμένων νέων θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε για τη διαρκή εκπαίδευσή τους. Παράλληλα, καινοτομούμε τεχνολογικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δημιουργία του εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης ‘TÜV NORD GTP ‘που εξυπηρετεί εμάς και τους συνεργάτες μας με απόλυτο σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Οι τεχνολογικές αλλαγές καθώς και οι νέες ανάγκες των επιχειρήσεων δημιουργούν νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις, οδηγώντας σε ένα νέο εργασιακό οικοσύστημα. Πώς διαμορφώνονται τα νέα δεδομένα και πώς ανταποκρίνεστε σε αυτά;

Τα τελευταία χρόνια, βιώσαμε και βιώνουμε κοσμογονικές αλλαγές. Η πανδημία, η κλιματική κρίση, η έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση «ξαναγράφουν» τον χάρτη του εργασιακού οικοσυστήματος. Για παράδειγμα, πριν μια πενταετία δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να δουλεύουμε σε έναν ψηφιακό κόσμο εκτός του ‘φυσικού’ χώρου εργασίας. Ή να συνεργαζόμαστε καθημερινά με ανθρώπους στην ίδια εταιρεία, τους οποίους δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ από κοντά. Την ίδια στιγμή, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυναμική να συγκεράσει τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, λειτουργώντας ως καταλύτης καινοτομίας, αποτελεσματικότητας και συνεργασίας. Αυτό σημαίνει πως βιώνουμε τεκτονικές αλλαγές, όχι μόνο στον τρόπο που εργαζόμαστε, αλλά και στο τρόπο που διοικείται μια εταιρεία. Γεγονός που με τη σειρά του απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της ηγεσίας. Προτεραιότητα είναι πλέον η επικοινωνία, η ενσυναίσθηση και η συμπερίληψη σε όλα τα κλιμάκια της εταιρικής διακυβέρνησης. Ενώ παράλληλα οι Επικεφαλής καλούνται να αξιοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε να απελευθερώσουν πόρους που θα διατεθούν για την ανάπτυξη των μελών της ομάδας τους και την καινοτομία. Το παλαιό ιεραρχικό μοντέλο είναι πλέον ξεπερασμένο. Το νέο «συμβόλαιο» έχει στην καρδιά του τη δημιουργία αξίας, εκπορευόμενη από στρατηγική σκέψη και την ενδυνάμωση. Με απαραίτητη προϋπόθεση την έμπρακτη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών, προεξαρχούσης της ηγεσίας, η οποία καλείται να δώσει ουσιαστικά το παράδειγμα της μετάβασης στη νέα εποχή.

Το TÜV ΝORD είναι ένας φορέας πιστοποίησης παγκόσμιου βεληνεκούς και τα στελέχη του έχουν διεθνείς θέσεις και προσλαμβάνουσες. Τι σημαίνει αυτό για την TÜV HELLAS (TÜV ΝORD);

Ως μέλος του TÜV NORD έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιούμε το σύνολο των τεχνολογικών εργαλείων και καινοτομιών που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα -και εξίσου σημαντικό-είναι το γεγονός ότι μια σειρά από στελέχη μας έχουν υψηλότατες διοικητικές θέσεις διεθνώς, συμμετέχοντας στη χάραξη της στρατηγικής αλλά και τη λήψη κομβικών αποφάσεων. Αυτό σημαίνει πως έχουμε άμεση πρόσβαση σε μια διευρυμένη δεξαμενή γνώσης, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, τις οποίες μπορούμε να μεταφέρουμε και αξιοποιήσουμε και στη χώρα μας. Επιπλέον, σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούμε διεθνείς συναντήσεις ανταλλαγής εμπειρίας με άλλα μέλη του TÜV NORD. Για παράδειγμα, πρόσφατα φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα συναδέλφους και συνεργάτες από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας τροφίμων και πιστοποίησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αντλώντας πολύτιμη γνώση. Η οικογένεια του TÜV NORD είναι για εμάς μια εξαιρετικά πολύτιμη πηγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και καινοτομίας και -μέσα από τις διεθνείς μας θέσεις και την καθημερινή επαφή- την αξιοποιούμε στο μέγιστο προς όφελος των συνεργατών μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v