Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Genta: Σημαντικό περιθώριο συνεργιών μεταξύ Ελλάδας και Μονακό

Η ισχυρή ελληνική παρουσία στο πριγκιπάτο και οι κλάδοι με υψηλά περιθώρια για συνέργειες. Συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Ψηφιακής Μετάβασης του Μονακό, κ. Frédéric Genta.

Την εμβάθυνση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και του Πριγκιπάτου του Μονακό είχε ως στόχο η διήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9-10 Ιουλίου 2024 στην Αθήνα, με υψηλό προσκεκλημένο αλλά και διοργανωτή, τον υπουργό Προσέλκυσης Επενδύσεων και Ψηφιακής Μετάβασης των Μονεγάσκων, κ. Frédéric Genta.

Στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Εuro2day.gr αναφέρεται στη δραστήρια ελληνική κοινότητα που εδράζεται επιχειρηματικά αλλά και επενδυτικά εδώ και χρόνια στο Μονακό, αλλά και στις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μεταξύ των δύο μερών όσον αφορά τις τουριστικές υποδομές, το real estate και το yachting, χωρίς να εξαιρεί τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Με πρωτοβουλία του Πριγκιπάτου έχει επίσης δημιουργηθεί το Monaco Private Label, ένας οργανισμός που υποστηρίζεται από σημαντικά μέλη της επενδυτικής κοινότητας (ιδιώτες και family offices), μέρος εκ των οποίων προέρχεται και από την Ελλάδα. Η οικονομία του Μονακό -σύμφωνα με τον ίδιο- συνδυάζεται με σειρά δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που μπορεί να αναδείξει ευκαιρίες και προς την ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει, η διοίκηση του Πριγκιπάτου είναι πάντως ενεργή για την προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία συνεργασιών με το μεγαλύτερο μέρος της νότιας και δυτικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v