Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρ. Παντελιάδης: Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ΣΕΒ

Αλλαγή σκυτάλης, σε λίγες ώρες στον ΣΕΒ, εν μέσω μιας ξεχωριστής εκλογικής διαδικασίας με δύο υποψήφιους και το Euro2day.gr μιλά με τον Αριστοτέλη Παντελιάδη για το τι σηματοδοτεί αυτή η εκλογική αναμέτρηση.

Αρ. Παντελιάδης: Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ΣΕΒ
Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης

Αλλαγή σκυτάλης, σε λίγες ώρες στον ΣΕΒ, εν μέσω μιας ξεχωριστής εκλογικής διαδικασίας με δύο υποψήφιους. Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, λέει στο Euro2day.gr, ότι η μεγαλύτερη πρόκληση του νέου προέδρου είναι να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι μια ευημερούσα επιχείρηση παράγει οφέλη για όλους.

Επισημαίνει που πρέπει να εστιάσει ο Σύνδεσμος, ενώ αναφέρει ότι ο ΣΕΒ πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας. Όσο για τη δική του συμμετοχή, σε περίπτωση που επανεκλεγεί μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, σημειώνει: «Πιστεύω στη λογική των συναινέσεων. Με αυτό το σκεπτικό βρίσκομαι ως τώρα στο ΔΣ και τις ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετέχω, και έτσι σχεδιάζω να συνεχίσω».

Αλλαγή σκυτάλης, σε λίγες ώρες στον ΣΕΒ, εν μέσω μιας ξεχωριστής εκλογικής διαδικασίας με δύο υποψήφιους. Ποιες, κατά τη γνώμη σας, είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον οικονομικό και πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα;

Η ανάπτυξη και η κοινωνική ευημερία της χώρας περνά μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα. Κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ΣΕΒ είναι να πείσει την κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα την κοινωνία ότι η καλή πορεία των επιχειρήσεων είναι προς το συμφέρον όλων. Αν αυτό αποτελέσει το γνώμονα των αποφάσεων της Πολιτείας, πολλά προβλήματα θα λυθούν και η χώρα θα πάει μπροστά.

Ποιες είναι οι κύριες προτεραιότητες τις οποίες θα πρέπει να θέσει ο νέος πρόεδρος;

Ο ΣΕΒ εκπροσωπεί ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και καλύπτει τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε μορφής και αντικειμένου: Μικρών και μεγάλων, βιομηχανιών, πρωτογενούς παραγωγής, υπηρεσιών, νέων τεχνολογιών, νεοφυών, κ.ο.κ. Πολλά θέματα, όπως π.χ. τα εργασιακά, αφορούν το σύνολο των επιχειρήσεων, άλλα όμως είναι πιο εξειδικευμένα και επηρεάζουν συγκεκριμένες ομάδες επιχειρήσεων. Ο Πρόεδρος, και όλες οι ομάδες εργασίας του ΣΕΒ, έχουν την υποχρέωση να ασχολούνται παράλληλα με όλα τα θέματα – γι' αυτό άλλωστε και δίπλα στη Διοίκηση υπάρχει ένας μεγάλος και πολύ επαγγελματικός οργανισμός που την υποστηρίζει.

Η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ, εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, τα εργατικά σωματεία και άλλους φορείς;

Μπορώ να κρίνω τι θα συμβεί σε περίπτωση εκλογής του Σ. Θεοδωρόπουλου, καθώς τον γνωρίζω αρκετά καλά. Ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει μακρά επιχειρηματική εμπειρία και έχει υπηρετήσει τον ΣΕΒ πολλά χρόνια. Είναι οπαδός της κοινωνικής συναίνεσης και της παράλληλης ανάπτυξης των επιχειρήσεων και της ευημερίας των πολιτών. Θέτει τα ζητήματα με ευθύτητα αλλά γνωρίζει καλά ότι οι λύσεις δίνονται μέσα από συναινέσεις και οι συναινέσεις χρειάζονται συμβιβασμούς. Ο ΣΕΒ έχει χτίσει μια σχέση συνεργασίας με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, της ΓΣΕΕ συμπεριλαμβανομένης, και μια παραγωγική σχέση αλληλοσεβασμού με όλα τα Υπουργεία. Σε αυτή τη γραμμή θα συνεχίσει να κινείται.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τον νέο πρόεδρο;

Οφείλουμε να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Ο ΣΕΒ έχει μεγάλο ειδικό βάρος και πρέπει να συνεχίσει να το αξιοποιεί. Πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας. Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση του νέου προέδρου είναι να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι μια ευημερούσα επιχείρηση παράγει οφέλη για όλους.

Πώς αντιλαμβάνεστε τη δική σας συμμετοχή σε περίπτωση που επανεκλεγείτε;

Πιστεύω στη λογική των συναινέσεων. Προσπαθώ πάντα να καταλάβω τα επιχειρήματα και τις ανάγκες της άλλης πλευράς και να βρω μια κοινή συνισταμένη, ένα δρόμο, στον οποίο όλοι αισθάνονται κερδισμένοι. Ο ΣΕΒ πρέπει να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Με αυτό το σκεπτικό βρίσκομαι ως τώρα στο ΔΣ και τις ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετέχω, και έτσι σχεδιάζω να συνεχίσω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v