Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί είναι κρίσιμη στις μέρες μας η ασφάλιση κατοικίας

Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος, πριν αναζητήσει το πρόγραμμα ασφάλισης που του ταιριάζει, αναλύει ο Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της Interamerican. Οι νέες προτάσεις της Anytime.

Γιατί είναι κρίσιμη στις μέρες μας η ασφάλιση κατοικίας

Η ασφάλιση κατοικίας αποτελεί βασική προϋπόθεση στις μέρες μας, καθώς βρεθήκαμε να περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο σπίτι. Μάθαμε να ζούμε διαφορετικά, υιοθετήσαμε νέες συνήθειες που αλλάξαν την καθημερινότητά μας, μετατρέποντας το σπίτι μας σε χώρο εργασίας, επικοινωνίας και διεκπεραίωσης των συναλλαγών μας.

Ο επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της Interamerican, Πάνος Κούβαλης μιλάει στο Euro2day.gr για την αναγκαιότητα ασφάλισης κατοικίας και για τις νέες προτάσεις της Anytime.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές. Βλέπετε μετά από αυτά να αυξάνεται το ενδιαφέρον για την ασφάλιση κατοικίας;

Το τελευταίο διάστημα, εκτός από τα υπόλοιπα θέματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, είδαμε πολλές περιοχές της χώρας μας να έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες. Αποκορύφωμα των φαινομένων αυτών ήταν η κακοκαιρία «Ιανός», που έπληξε κυρίως την περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και ο πρόσφατος σεισμός στη Σάμο που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, υπενθυμίζοντάς μας για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής χώρα.
Τα απρόσμενα φυσικά φαινόμενα σε συνδυασμό με τη νέα διάσταση που απέκτησε το σπίτι μας λόγω της πανδημίας, μας έκαναν να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο τον χώρο που μένουμε. Εδώ και αρκετούς μήνες βρεθήκαμε σε μία νέα πραγματικότητα, που κανένας δεν περίμενε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατοικία μας, αλλά και στην ασφάλισή της.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος, όταν κάνει έρευνα αγοράς, για να ασφαλίσει την κατοικία του;

Καταρχάς χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι, όταν αναφερόμαστε στην κατοικία, δεν αναφερόμαστε μόνο στο κτίριο του σπιτιού, αλλά και στο περιεχόμενό του. Η ασφάλιση δηλαδή αφορά τόσο τoν ιδιοκτήτη, όσο και τον ενοικιαστή, αφού το περιεχόμενο της κατοικίας αποτελεί μέρος της περιουσίας του. Στην περίπτωση μάλιστα του στεγαστικού δανείου, που αφορά τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η ασφάλιση είναι υποχρεωτική, χρειάζεται να γίνει ευρέως γνωστό, ότι ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος την ασφαλιστική εταιρία στην οποία θα ασφαλίσει την κατοικία του. Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε από ποιους κινδύνους μπορούμε να διαφυλάξουμε το σπίτι και το περιεχόμενό του, για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή με βάση τις ανάγκες μας. Υπάρχουν προγράμματα κατοικίας με τις συνήθεις καλύψεις, όπως είναι η πυρκαγιά, ο σεισμός, τα καιρικά φαινόμενα, η διαρροή σωληνώσεων (απαραίτητες σε περίπτωση στεγαστικού δανείου), άλλα και πιο σύνθετες καλύψεις, όπως είναι η κλοπή, οι κακόβουλες ενέργειες, το βραχυκύκλωμα, αλλά και η θραύση τζαμιών.

Τι ισχύει για τα έπιπλα και τις συσκευές που υπάρχουν σε αυτό;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι η ασφάλιση κατοικίας αφορά μόνο το κτίριο. Είναι εξίσου σημαντικό όμως, να προστατεύουμε και το περιεχόμενό του σπιτιού μας, είτε είμαστε ιδιοκτήτες, είτε ενοικιαστές. Όσον αφορά το περιεχόμενο εννοούμε τα αγαπημένα μας αντικείμενα, που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας και μπορεί να υποστούν κάποια απρόβλεπτη, υλική ζημιά ή απώλεια. Ζημιές που συμβαίνουν αρκετά συχνά στους υπολογιστές, στην τηλεόραση και στις υπόλοιπες συσκευές, έπιπλα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά.

Ποια προγράμματα διαθέτει η Anytime; Τι προσφέρουν και σε τι διαφέρουν από τον ανταγωνισμό;

Η Anytime, θέλοντας να βρίσκει λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλο και περισσότερων ανθρώπων, βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της και προσφέρει τρία νέα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας. Τα αναβαθμισμένα προγράμματά της εξασφαλίζουν το κτίριο του σπιτιού, το περιεχόμενό του ή και τα δύο με πολύ προσιτά ασφάλιστρα, από τα πιο ανταγωνιστικά στην αγορά. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, αφού ο καθένας μπορεί να επιλέξει τις καλύψεις που χρειάζεται, με ξεκάθαρους και διαφανείς όρους, χωρίς ψιλά γράμματα. Εξασφαλίζουν γρήγορη, σωστή, δίκαιη αποζημίωση και ασφάλιση σε πρώτο κίνδυνο, που σημαίνει ότι σε περίπτωση απρόβλεπτου περιστατικού ή ζημιάς, το σπίτι μας και το περιεχόμενό του θα είναι και πάλι, όπως πριν. Η διαδικασία της ασφάλισης γίνεται online, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να είναι καθόλου απρόσωπη. Ο πελάτης απαντάει σε λίγες μόνο ερωτήσεις για το σπίτι του και είμαστε σε διάλογο μαζί του, προτείνοντάς του την καλύτερη λύση που διαθέτουμε.

Τι ισχύει με τις επιπλέον καλύψεις; Υπάρχουν προσφορές σε αυτό το επίπεδο από την Anytime;

Στόχος μας είναι η ασφάλιση κατοικίας να αποτελέσει επιλογή για τους περισσότερους, διευκολύνοντας τον κόσμο να διαφυλάξει την περιουσία του, ειδικά αυτήν την περίεργη και διαφορετική περίοδο που διανύουμε.  Για αυτό και δημιουργούμε προσιτά - εξατομικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα με ευρεία γκάμα καλύψεων, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Ταυτόχρονα όμως πάμε κι ένα βήμα πέρα από την ασφάλιση και παρέχουμε σημαντικές υπηρεσίες, προνόμια και προσφορές όχι μόνο για το σπίτι, αλλά συνολικά για την καθημερινή ζωή των ασφαλισμένων μας.  Παράλληλα σχεδιάζουμε την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών που βελτιώνουν τη ζωής τους. Είμαστε δίπλα τους όχι μόνο σε δύσκολες, αλλά και σε καλές στιγμές και θέλουμε να αισθάνονται όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια και ηρεμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v