Γ. Ρούσσος: Στόχος το +15% στον όγκο πωλήσεων

Η εξαγορά άλλης εταιρείας του κλάδου και η επιλεκτική δραστηριοποίηση σε νέους τομείς συνεχίζουν να αποτελούν ορισμένους από τους βασικούς στόχους της Revoil, τονίζει ο Γ. Ρούσσος, γενικός διευθυντής της εισηγμένης. Τι σχολιάζει για την πτώση της μετοχής.

Γ. Ρούσσος: Στόχος το +15% στον όγκο πωλήσεων
H αύξηση μεριδίων αγοράς, η εξαγορά άλλης εταιρείας του κλάδου και η επιλεκτική δραστηριοποίηση σε νέους τομείς εξακολουθούν να αποτελούν τους βασικούς στόχους της REVOIL, η οποία σύντομα θα ανακοινώσει το νέο τριετές business plan της.

Ο γενικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Γεώργιος Ρούσσος μιλά στον ”Μ” για τις πιθανές επιπτώσεις στον κλάδο από την υψηλή τιμή του πετρελαίου και από τον νέο τρόπο διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς επίσης και για την πορεία της μετοχής, η οποία ακολούθησε τη γενικότερη... πτωτική τροχιά των διεθνών αγορών.

Η πτώση της μετοχής είναι αποτέλεσμα εξωγενών παραγόντων, καθώς δεν συνάδει προς τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας και τις προοπτικές της οι οποίες παραμένουν πολύ καλές.

Συνέντευξη στον Στέφανο Κοτζαμάνη

Ποιος θα μπορούσε να είναι ένας σύντομος απολογισμός για την πορεία της REVOIL το 2007;

Η REVOIL έχει διανύσει εξαιρετική δεκαετή πορεία, με ταχύτατη ανάπτυξη και ολοένα αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Την ίδια σταθερή πορεία ακολούθησε και το 2007.



Με στρατηγική απόφαση να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεχή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και των υπηρεσιών μας, η σφραγίδα της περασμένης χρονιάς ήταν η διαρκής και συνεπής προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους συνεργάτες μας.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί διαθέτουμε τις καλύτερες υπηρεσίες σε αμεσότητα, ταχύτητα και εξυπηρέτηση. Ο παράγοντας άνθρωπος είναι πρωταρχικής σημασίας για τη REVOIL.

Η ομάδα της εταιρείας μας ξεχωρίζει για την πίστη της στην καλλιέργεια καλών ανθρώπινων σχέσεων. Η φιλικότητα, η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση και πρωτίστως το ανθρώπινο πρόσωπο τη διαφοροποιούν.

Πώς οριοθετείται ο κίνδυνος τον οποίο αντιμετωπίζει η εισηγμένη εταιρεία από ενδεχόμενη διατήρηση της τιμής των καυσίμων σε υψηλά επίπεδα; Έχει παρατηρηθεί κάποια αρνητική συνέπεια στη ζήτηση από τους καταναλωτές;

Σίγουρα οι υψηλές τιμές των καυσίμων επηρεάζουν το σύνολο της αγοράς. Η ζήτηση εμφανίζεται μειούμενη κυρίως στο πετρέλαιο θέρμανσης και λιγότερο στα καύσιμα πρατηρίων.

Οι ανταγωνιστικά χαμηλές τιμές της REVOIL σε περιόδους ακριβών προϊόντων αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα προσελκύοντας τον καταναλωτή.

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της εξίσωσης του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης; Θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης αν ο διαδικαστικός τρόπος που θα επιλεγεί τελικά αποδειχτεί ιδιαίτερα γραφειοκρατικός;

Ο νόμος για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εφαρμόστηκε από τις 15 Φεβρουαρίου και απ’ ό,τι φαίνεται οι περισσότεροι από τους πρατηριούχους και μεταπωλητές θέρμανσης έχουν ήδη πιστοποιηθεί με το νέο σύστημα, το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί θετικά.

Ευχή μας είναι να τηρηθεί η επιστροφή των χρημάτων εντός 3 ημερών, όπως ήδη έχει ξεκινήσει, ούτως ώστε να συνεχιστεί και η ομαλή διακίνηση του προϊόντος. Σημαντικότατο είναι να μη μετακυλιστεί οποιαδήποτε δυστοκία στον τελικό καταναλωτή και να μη θιγεί καθόλου η διανομή προς το κοινό.

Πώς εξελίσσεται ο στόχος για την αύξηση του αριθμού των συνεργαζόμενων πρατηρίων και τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς το οποίο κατέχει η REVOIL;

Καθημερινά, στον στίβο της αγοράς, η ομάδα πωλήσεων της εταιρείας κερδίζει συνεχώς έδαφος. Μια δεμένη, δυναμική, με όραμα και γνώση ομάδα που με όπλα την εμπειρία, την ακεραιότητα και το φιλικό πρόσωπο, συνδυασμένα με τις άρτιες υπηρεσίες της εταιρείας, αυξάνει συνεχώς την οικογένεια REVOIL με νέες συνεργασίες πρατηρίων.

Στα επιχειρηματικά σχέδια της REVOIL εξακολουθεί να περιλαμβάνεται η πρόθεση εξαγοράς κάποιας εταιρείας με βιώσιμο δίκτυο και με εγκατάσταση σε γεωγραφική περιοχή που θα της προσδώσει ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα.

Κρίνουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό βήμα και όπως όλες οι επιχειρηματικές κινήσεις μας θα γίνει με σύνεση και μόνο εφόσον παρουσιαστεί κάποια αξιόλογη περίπτωση.

Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις σας για την πορεία της νέας οικονομικής χρήσης;

Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας του επενδυτικού σχεδίου της για την τριετία 2008 - 2010. Τα τελευταία χρόνια ο μέσος ρυθμός αύξησης των πωλούμενων ποσοτήτων καυσίμων κυμαίνεται στο 15% και αυτό εκτιμούμε και για το έτος που διανύουμε.

Η τιμή της μετοχής έχει επηρεαστεί από το γενικότερο κλίμα και έχει υποχρεωθεί σε σημαντική πτώση. Πώς σχολιάζετε την εξέλιξη αυτή;

Η πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα είναι συνδεδεμένη με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί όχι μόνο στη Σοφοκλέους αλλά και διεθνώς. Η πτώση είναι αποτέλεσμα εξωγενών παραγόντων καθώς δεν συνάδει προς τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας και τις προοπτικές της οι οποίες παραμένουν πολύ καλές.

Ποιες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας; Υπάρχουν περαιτέρω σχέδια για επεκτάσεις και συνεργασίες;

Κάθε νέα δραστηριότητα οφείλουμε να τη μελετάμε και να τη συντονίζουμε με μεγάλη ακρίβεια, ώστε να είναι υγιής και προσοδοφόρα.

Αυτήν την περίοδο εξετάζουμε περιπτώσεις και προτάσεις δραστηριοτήτων και επεκτάσεων για τη θυγατρική, κατασκευαστική εταιρεία της REVOIL. Με τη λήψη των οριστικών αποφάσεων θα ανακοινωθούν και οι ενέργειες της εταιρείας.

* Αναδημοσίευση από το φύλλο 518 της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ”, 22/02 - 26/02/2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v