Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα στο διαμετακομιστικό εμπόριο»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και επικεφαλής της εταιρείας λογισμικού OnLine Data Ν. Ροδόπουλος θεωρεί πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία της χώρας στον τομέα του διαμετακομιστικού εμπορίου. Τα σχέδια της OnLine Data για το εξωτερικό.

«Να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα στο διαμετακομιστικό εμπόριο»

«Η Ελλάδα είναι κόμβος στο διαμετακομιστικό εμπόριο, αλλά εμείς ενίοτε κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα» λέει, με αφορμή τον δίμηνο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, ο κ. Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής OnLine Data και Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. 

Από τους πρωτοπόρους στην ελληνική τεχνολογική αγορά για τις μεταφορές και τα Logistics (η OnLine Data ιδρύθηκε το 1989) ο κ. Ροδόπουλος υποστηρίζει πως οι προοπτικές της χώρας μας στον τομέα του διαμετακομιστικού εμπορίου αποδεικνύονται από την επένδυση της κινεζικής Cosco για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νόμου για την εφοδιαστική αλυσίδα και την ενεργοποίησή του που προβλέπεται στη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών ο Ν. Ροδόπουλος υποστηρίζει πως οι αρμόδιες επιτροπές, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανάπτυξης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, καταβάλλουν προσπάθεια ώστε «μέσα στον Ιούνιο να εκδοθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την αδειοδότηση αποθηκευτικών χώρων», κλπ.

Οι νέοι στόχοι της OnLine Data

Οσο για την OnLine Data, η εταιρεία εξειδικεύεται στον τομέα των συστημάτων πληροφορικής για την Εφοδιαστική Αλυσίδα έχοντας στο πελατολόγιό της το 90% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ο κ. Ροδόπουλος υποστηρίζει πως εντός του 2016 η διοίκηση προωθεί την είσοδο σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Ηδη ακολουθεί τους πελάτες της στη γειτονική Βαλκανική, επεκτείνεται σε Ουγγαρία και Κύπρο, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι διαφορετικός: Πρόκειται για την αγορά της Γερμανίας με τον Ν. Ροδόπουλο να υποστηρίζει πως «η αγορά των μικρομεσαίων παικτών στην εφοδιαστική αλυσίδα, που ενδιαφέρει κυρίως εμάς, είναι τεράστια». 

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της OnLine Data θεωρεί πως οι ελληνικές εταιρείες λογισμικού αξίζουν μεγαλύτερης υποστήριξης από την πολιτεία καθώς έχουν πράγματι σοβαρά πλεονεκτήματα έναντι διεθνών ανταγωνιστών τους. Αναφέρει το παράδειγμα του MRM Suite μιας πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από την G4S Telematix σε συνεργασία με την OnLine Data και την Terra Mapping the Globe.

Το MRM Suite εμπεριέχει διαφορετικές επιχειρησιακές λειτουργίες με τη λογική του All-in-One (Εποπτεία οχημάτων και οδηγών σε πραγματικό χρόνο, βέλτιστη δρομολόγηση οχημάτων, ERP εταιρικού στόλου), υποστηρίζεται από τεχνολογίες αιχμής, ενώ συνεργάζεται με άλλα συστήματα όπως ERP, WMS, CRM, MIS κ.α.

Στις βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας περιλαμβάνονται η εποπτεία σε πραγματικό χρόνο όλων των δραστηριοτήτων του στόλου και των οδηγών, αυτόματες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο και η βελτιστοποίηση των δρομολογηθεισών εργασιών.

Παράλληλα, μέσα από τη λειτουργία του MRM Suite διενεργείται και μία σειρά ελέγχων, όπως ο έλεγχος του κοστολογίου των δρομολογίων τους, ο έλεγχος και προγραμματισμός των συντηρήσεών τους, ο έλεγχος και καταγραφή του κόστους τους σχετικά με αποζημιώσεις, ασφαλιστικές καλύψεις, έκτακτες συντηρήσεις και βλάβες, καθώς και ο έλεγχος και η διατήρηση της ασφάλειας κατά την οδήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v