Mobius: Με ποια σήματα πουλάω τις μετοχές μου

Τα μυστικά των επενδύσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα από τον Mark Mobius. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των αναδυόμενων αγορών και ποια χαρακτηριστικά έχουν οι εταιρίες που βάζει στο στόχαστρο. Πότε ρευστοποιεί τις μετοχές του.

  • Συνέντευξη στον Marko Graenitz
Mobius: Με ποια σήματα πουλάω τις μετοχές μου

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group δίνει συμβουλές στους νέους επενδυτές και περιγράφει πέντε χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει ένας κατάλληλος διαχειριστής, μιλώντας στο περιοδικό TRADERS.

Όπως υποστηρίζει «ο βασικός παράγοντας ανάλυσής είναι το τρέχον επίπεδο τιμών μιας εταιρίας σε σχέση με τη μακροπρόθεσμη δυναμική των κερδών της. Ψάχνουμε για ευκαιρίες επένδυσης σε υποτιμημένες επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται γενικά από πεπειραμένη ανεξάρτητη διαχείριση, θετική ροή μετρητών και αύξηση κερδών, καλά τροφοδοτημένους ισολογισμούς με βιώσιμη δομή κεφαλαίων και μια υγιή απόδοση μερισμάτων».

Ο γκουρού των αναδυόμενων δίνει απάντηση και για το πότε αποφασίζει να πουλήσει. Όπως λέει οι μετοχές πωλούνται εάν: 1. αλλάξουν τα θεμελιώδη, 2. επιτευχθούν όρια τιμών, 3. βρούμε καλύτερη αξία σε μια άλλη εταιρία κάπου αλλού.

Οσο για το μεγάλο λάθος: ηταν το να αγοράζω πολύ νωρίς και να πουλάω πολύ νωρίς. Είναι πάντα καλύτερα να είναι κανείς υπομονετικός και να περιμένει την καλύτερη στιγμή, όταν η διάθεση είναι όσο χειρότερη γίνεται. Εφόσον αγοράσεις, το καλύτερο είναι να το διατηρήσεις, εάν τα θεμελιώδη της επένδυσης είναι θεμιτά.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο Stocklearning.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v