Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Γκιάτης: Με γρήγορα βήματα η ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank

Η επιτυχής ολοκλήρωση των stress test ανοίγει το δρόμο για την ταχεία ιδιωτικοποίηση, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της τράπεζας. Σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα και συνέχεια στη διοίκηση.

Τα stress test ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία αλλά απέδειξε αυτό που ως συνδικαλιστικό κίνημα λέγαμε εδώ και πολύ καιρό: ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό, άκρως συντηρητικό και υπεύθυνο, υποστηρίζει ο Τάσος Γκιάτης, πρόεδρος των εργαζομένων της Alpha Bank.

Σημειώνει πως η διαδικασία των stress test δεν ήταν εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι μια απλή αλλαγή παραμέτρων μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το ποιο ενθαρρυντικό, σημειώνει είναι ότι η Alpha Bank «όχι μόνο ανταπεξήλθε αλλά απέδειξε ότι ο ιδιωτικός χαρακτήρας της (και με βήματα γρήγορα πρέπει να επέλθει και επί της ουσίας αυτός ο ιδιωτικός χαρακτήρας) ήταν το δυνατό χαρτί».

Ο ίδιος δίνει έμφαση στο γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να σηκώσουν από τις διεθνείς αγορές 8,3 δισ. ευρώ αλλά χρειάστηκαν μόλις τρεις ημέρες για να χάσουν κεφαλαιοποίηση 8 δισ. ευρώ. Αυτό, υποστηρίζει, δείχνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η επίπονη προσπάθεια προκειμένου κάθε μέρα που περνάει να ισχυροποιείται το τραπεζικό σύστημα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον συνδικαλιστικό τομέα σημειώνει ότι είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ένα όμιλο με σταθερή βάση και συνέχεια σε επίπεδο διοίκησης. «Μόνο τότε μπορείς να προγραμματίσεις και να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v