Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Μπελλές: «Βλέπω καλή λύση μέσα στο Φλεβάρη»!

Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες. Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες. Αισιοδοξία ότι θα προκύψουν υγιείς όμιλοι μέσα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων.

Α. Μπελλές: «Βλέπω καλή λύση μέσα στο Φλεβάρη»!

«Οι συζητήσεις μας με τις τράπεζες βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η διοίκηση του Νηρέα έχει χαιρετίσει το σχέδιο των τραπεζών, το οποίο στόχο έχει να οδηγήσει σε συγκέντρωση του κλάδου και στη δημιουργία υγιών εταιρικών σχημάτων. Οι συνθήκες είναι ώριμες. Εμείς περιμένουμε τώρα από τις τράπεζες περαιτέρω ανάλυση-εξειδίκευση των παραπάνω στόχων και ευελπιστώ πως μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος».

Αυτά δήλωσε χθες στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Αριστείδης Μπελλές, ο οποίος συμπλήρωσε: «Ο Νηρέας είναι υγιής όμιλος και το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ο υψηλός του τραπεζικός δανεισμός. Να σημειώσω επίσης πως η φετινή χρονιά όχι μόνο ξεκίνησε θετικά για τον κλάδο, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι. Οι τιμές είναι ανεβασμένες γιατί δεν υπάρχουν πολλά ψάρια στην αγορά, καθώς πέρυσι είχαμε μαζικές πωλήσεις από εταιρείες που αναζητούσαν ρευστότητα».

Θέσαμε στον κ. Μπελλέ το ζήτημα των αντιδράσεων από ιδιώτες κατόχους του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, του οποίου η πληρωμή της δόσης και των τόκων αναβλήθηκε για την 28η Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων (την πλειοψηφία την είχαν οι τράπεζες).

Ο πρόεδρος του Νηρέα ανέφερε πως «το όλο θέμα δεν προκάλεσε ευχαρίστηση σε κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο για την παράταση που ψηφίστηκε είχε ως στόχο να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας της εταιρείας με τις τράπεζες. Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου πως το ζήτημα θα τακτοποιηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v