Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Η αύξηση κεφαλαίων και η επόμενη μέρα

Τα σχέδια για την επόμενη ημέρα της ανακεφαλαιοποίησης και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής των επενδυτών στην ΑΜΚ παρουσιάζει ο Θ. Κρίντας. Πώς ωφελείται η Ατττικής από τη συγκέντρωση στις τράπεζες.

Την προοπτική της Attica Bank και τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής της αναλύει στο Euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management Θ. Κρίντας, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο νέο τραπεζικό τοπίο, ως ένα απολύτως ιδιωτικού χαρακτήρα τραπεζικό ίδρυμα.

Θεωρεί ότι η τράπεζα ουσιαστικά επανιδρύεται σήμερα, καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα διενεργήσει γίνεται στην ονομαστική αξία (0,30 λεπτά ανά μετοχή), χωρίς να συμπεριλάβει υπεραξίες που έχουν δημιουργηθεί. Συμπληρώνει δε ότι σε σχέση με τη σημερινή αποτίμηση της τράπεζας η ΑΜΚ γίνεται με discount της τάξης του 90%, και άρα με δελεαστικούς όρους για τους νέους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, θα προέλθει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 199,4 εκατ. ευρώ και μέσω έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), 200 εκατ. ευρώ. Η αναλογία είναι μία μετατρέψιμη ομολογία ανά μία νέα μετοχή, ενώ οι ομολογίες θα φέρουν κουπόνι 9%.

Ο κ. Κρίντας εκτιμά ότι στο νέο συγκεντρωμένο τραπεζικό τοπίο θα υπάρξουν μετακινήσεις πελατών και οι μικρές τράπεζες μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που απηχούν τις σημερινές ανάγκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Attica Bank, εκτός από το να παραμείνει ιδιωτική και ανεξάρτητη μετά την προσπάθεια κεφαλαιακής της ενίσχυσης, επιδιώκει να συμμετάσχει -στον βαθμό που τις αναλογεί- στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Κρίντα, η τράπεζα θα δώσει έμφαση σε κλάδους που εμφανίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως ο κατασκευαστικός κλάδος, ο τουριστικός και η αγροτική παραγωγή, αλλά και η νεανική επιχειρηματικότητα.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα επιτρέψει τη σταδιακή αποκατάσταση της φερεγγυότητάς του και την επάνοδο των τραπεζών στις αγορές.

 

***To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε τη συνέντευξη και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε τη συνέντευξη σημαντική, διαδώστε τη με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v