”Στοχεύουμε στον ιδιώτη ενεργό επενδυτή”

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση εξαγοράς και απορρόφησης της Value Capital, ο Αλέξανδρος Σίνος της Solidus ΑΧΕΠΕΥ, δίνει με μια φράση το στίγμα της στρατηγικής του, απέναντι στη συγκέντρωση του χώρου. Απόλυτη εξειδίκευση με επίκεντρο τον ιδιώτη επενδυτή. Τι πιστεύει για τη Σοφοκλέους και τον κύκλο των συγχωνεύσεων και εξαγορών, πως βλέπει τον ανταγωνισμό.

”Στοχεύουμε στον ιδιώτη ενεργό επενδυτή”


Συνέντευξη στον Γιώργο Παπανικολάου

H εξειδίκευση είναι η μόνη λύση για την επιβίωση στο χώρο των χρηματιστηριακών εταιριών, τονίζει στο euro2day.gr ο κ. Αλέξανδρος Σίνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Solidus AXΕΠΕΥ, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΜΕΧΑ, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς και απορρόφησης της Value Capital Χρηματιστηριακής, από την εταιρία του.

Με ”όπλα” την άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση, η SOLIDUS στοχεύει αποκλειστικά στους ιδιώτες επενδυτές που θέλουν μεν να τοποθετούνται απ ευθείας σε μετοχές, αλλά με επαγγελματική καθοδήγηση, υπογραμμίζει ο κ. Σίνος, σχολιάζοντας ότι οι ιδιώτες δεν φαίνεται να προτιμούν τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων.

Κι ακόμη τονίζει ότι ο κύκλος των εξαγορών και συγχωνεύσεων πλησιάζει στο τέλος του, οπότε έρχεται η ώρα της κρίσης των αποτελεσμάτων του.

ΕΡ: Τη στιγμή που ο τζίρος της αγοράς κυριαρχείται από ξένες δυνάμεις και ο ανταγωνισμός δείχνει απόλυτα επικεντρωμένος στην προσέλκυση μεγάλων –κυρίως ξένων- πελατών, εσείς δηλώνετε ότι θα έχετε ως επίκεντρο τον ιδιώτη επενδυτή. Που οφείλεται η διαφορετική κατεύθυνση σας;

ΑΠ: Πιστεύω ότι αναγκαίος όρος για την επιβίωση σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό του κλάδου των χρηματιστηριακών εταιρειών, είναι η εξειδίκευση.

Η SOLIDUS Χρηματιστηριακή από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της στόχευσε στην εξυπηρέτηση του ιδιώτη ενεργού επενδυτή. Όλη η οργάνωση και το ”στήσιμο” της εταιρείας καθώς και η ανάπτυξη των νέων τμημάτων της είναι σχεδιασμένα για την εξυπηρέτηση ιδιωτών πελατών.

Χάρη στην εμπιστοσύνη και στην στήριξη αυτών των πελατών μας, είμαστε σε θέση σήμερα να κάνουμε κινήσεις όπως αυτή της ολοκλήρωσης της εξαγοράς μιας άλλης χρηματιστηριακής εταιρείας του κλάδου.

ΕΡ: Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θεωρείτε ότι έχετε απέναντι στις τραπεζικές χρηματιστηριακές, οι οποίες έχουν μεγάλα δίκτυα, αλλά και απέναντι στις μικρότερες ιδιωτικές χρηματιστηριακές;

ΑΠ: Τα πλεονεκτήματά μας είναι η προσωπική εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στον Έλληνα ιδιώτη επενδυτή , η αμεσότητα στην εκτέλεση των εντολών του και η εύκολη πρόσβαση που του προσφέρουμε στις μεγαλύτερες οργανωμένες διεθνείς αγορές μετοχών και παραγώγων.

ΕΡ: Πιστεύετε ότι θα υπάρξει σε κάποια φάση σημαντική αύξηση του αριθμού των ιδιωτών επενδυτών που επενδύουν απ ευθείας στη Σοφοκλέους, ή μήπως είναι νομοτέλεια οι περισσότεροι ιδιώτες να επενδύουν μέσω αμοιβαίων και άλλων μεθόδων ”συλλογικών επενδύσεων”;

ΑΠ: Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι παρά την σημαντική άνοδο της Σοφοκλέους κατά την τελευταία τριετία , το ενεργητικό αλλά και οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων και γενικά των Ελλήνων Θεσμικών επενδυτών δεν έχει αυξηθεί αναλογικά ως προς τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επομένως πιστεύουμε ότι ο Έλληνας ιδιώτης επενδυτής προτιμά και στο μέλλον θα προτιμήσει ακόμα περισσότερο να τοποθετεί τα κεφάλαια του στις αγορές μόνος του καθοδηγούμενος όμως από εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς.

ΕΡ: Ποια είναι η πρόβλεψη σας για την περαιτέρω πορεία της αγοράς, σε σχέση και με την έξαρση των συγχωνεύσεων και εξαγορών που παρατηρείται;

ΑΠ: Πιστεύω ότι ο κύκλος των συγχωνεύσεων και των εξαγορών βρίσκετε στο τέλος του , ο κύκλος αυτός ξεκίνησε το 2003 και σιγά σιγά δείχνει να ολοκληρώνεται.

Δεν πιστεύω ότι θα δούμε πολλές νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις ακόμα. Η αγορά θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στο επόμενο διάστημα να δει τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων και των εξαγορών που έχουν ήδη γίνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v