Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι οιωνοί ου μενετοί για το νέο γκουβέρνο!

Όσοι αισθάνθηκαν ανακούφιση μαθαίνοντας την περασμένη Κυριακή ότι οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων τα βρήκαν θα πρέπει να είναι πιο εξοργισμένοι με το σίριαλ που ακολούθησε.

Οι οιωνοί ου μενετοί για το νέο γκουβέρνο!
Όσοι από εμάς πήγαν στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Απρίλιο για να πανηγυρίσουν έναν τίτλο έπειτα από 9 άγονα χρόνια δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα επακολουθούσε ήδη από την έναρξη του αγώνα.

Η ΑΕΚ μπορεί όντως να πήρε τον τίτλο της κυπελλούχου Ελλάδος, κερδίζοντας τον Ατρόμητο, όμως οι ασχήμιες των χούλιγκαν αμαύρωσαν το γεγονός.

Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσουν κατήφεια και οργή στη μεγάλη μάζα των φιλάθλων, οι οποίοι πολύ απλά αποφάσισαν να μην ξαναπατήσουν στο γήπεδο, ενώ η ομάδα, που περίμενε να κερδίσει οικονομικά από τον τελικό, βρέθηκε να χρωστά πάνω από 1 εκατ. ευρώ, σε μια δύσκολη εποχή, και να κινδυνεύει σήμερα με χρεοκοπία.

Αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό γεγονός για να το φέρουμε σε αντιδιαστολή με τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Μια σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού άκουγε με ανακούφιση τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας να συμφωνούν στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που θα είχε μία αποστολή:

Να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, να εισπράξει την 6η δόση από το αρχικό πρόγραμμα στήριξης των 110 δισ. ευρώ και εν συνεχεία τα 80 δισ. ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης, οδηγώντας παράλληλα τη χώρα στις εκλογές.

Η διαρροή του ονόματος του κ. Παπαδήμου, ενός έμπειρου τραπεζίτη και οικονομολόγου με ευρύτερη αποδοχή εκτός Ελλάδος, ως υποψήφιου πρωθυπουργού ή τουλάχιστον υπουργού Οικονομικών της νέας κυβέρνησης, ήταν ένας επιπλέον λόγος για να αισθανθεί κανείς ανακούφιση.

Όμως, έφθασε η Τετάρτη και η νέα κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχηματιστεί καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, ορμώμενα από το στενό κομματικό συμφέρον.

Ακόμη λοιπόν κι αν σήμερα το μεσημέρι τα βρουν τελικά και σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, δεν πρόκειται να τύχει της ίδιας υποδοχής που θα τύγχανε αν κάτι τέτοιο είχε γίνει νωρίτερα και συμμετείχαν σε αυτήν έμπειρα και αξιόπιστα άτομα από τους δύο πολιτικούς χώρους.

Όπως οι οπαδοί της ΑΕΚ μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο απογοητεύτηκαν, έτσι και πολλοί πολίτες έχουν ήδη ξενερώσει με τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών, παρά τελικά τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Κι επειδή έχουν ξενερώσει είτε θα γίνουν ακόμη πιο απαθείς είτε θα αποφασίσουν να απέχουν από τα πολιτικά δρώμενα, θεωρώντας ότι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτικών δεν είναι αντάξιο των περιστάσεων.

Αν, όμως, πολλοί Έλληνες πολίτες αισθανθούν απογοήτευση, δεν θα συμβεί το ίδιο με τους περισσότερους ξένους εταίρους μας, γιατί απλά αδιαφορούν για την τύχη της Ελλάδας και μάλλον θα ανακουφίζονταν σε περίπτωση όπου καταλήγαμε εκτός ευρώ.

Δυστυχώς, οι πολιτικοί κατάφεραν να στερήσουν από ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού ακόμη και το αίσθημα μιας βραχύβιας ευφορίας λόγω της δυστοκίας στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Δεν θέλουμε να προδικάσουμε το μέλλον της νέας κυβέρνησης, που μπορεί κάλλιστα να περάσει νομοσχέδια, να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και άλλα.

Όμως, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αυτή θα υστερήσει στον τομέα της υλοποίησης και επιπλέον θα αρχίσει να εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Υπό αυτήν την έννοια, οι οιωνοί δεν είναι καλοί oύτε για τη νέα κυβέρνηση ούτε για τη χώρα αυτήν τη στιγμή.


Dr. Money


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v