Mε την Ελλάδα ή τους κουκουλοφόρους;

Η οικονομία θα πληρώσει ακριβά τη δολοφονία των 3 τραπεζοϋπαλλήλων της MPB από τους επαγγελματίες της τυφλής βίας. Το αίμα των αθώων θα μπορούσε όμως και να τη βοηθήσει.

Mε την Ελλάδα ή τους κουκουλοφόρους;
Τα εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008 έκαναν τον γύρο του κόσμου, δίνοντας την εικόνα μιας άναρχης χώρας, όπου ομάδες κουκουλοφόρων και άλλων δρουν ανενόχλητες, επιβάλλοντας τον "νόμο" τους.

Οι επιπτώσεις εκείνης της περιόδου στην ελληνική οικονομία, που ήρθε μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στην ελληνική οικονομία, δεν έχουν μετρηθεί.

Όμως, η αίσθηση που υπάρχει σε αρκετούς είναι ότι επιδείνωσαν το κλίμα στην οικονομία, υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη της αγοράς στην τότε κυβέρνηση και έπληξαν τον τουρισμό και τους καταστηματάρχες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα χθεσινά βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία των 3 αθώων τραπεζοϋπαλλήλων, που επίσης έκαναν τον γύρο του κόσμου, θα έχουν λογικά πιο μεγάλες επιπτώσεις γιατί έτυχαν πολύ μεγαλύτερης προβολής για συγκεκριμένους λόγους:

Πρώτον, η συμφωνία στήριξης με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. είχε στρέψει την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ στη χθεσινή γενική απεργία στην Ελλάδα και στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας.

Δεύτερον, λόγω της αρνητικής διαφήμισης που τυγχάνει η χώρα από τότε που ανακοινώθηκε η υπέρβαση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 και των υποβαθμίσεων που ακολούθησαν από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Το χτύπημα σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, θα είναι βαρύ και θα μεταφραστεί σε μεγαλύτερη ύφεση απ’ όση θα είχαμε αν δεν συνέβαιναν τα χθεσινά γεγονότα και φυσικά όσα προηγήθηκαν.

Αυτό σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας, μειωμένα εισοδήματα κτλ και επομένως μεγαλύτερες θυσίες στο μέλλον για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος λιτότητας που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Με λίγα λόγια, οι κουκουλοφόροι και οι συνοδοιπόροι τους δεν ενεργούν μόνο εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Ενεργούν επίσης υπέρ των συμφερόντων όσων έχουν ποντάρει υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας και της μιζέριας του λαού της για πολλά-πολλά χρόνια.

Ενεργούν δηλαδή υπέρ των αποκαλούμενων κερδοσκόπων ή golden boys, όπως μερικοί τους αποκαλούν.

Πρόκειται για την αποθέωση του παραλογισμού.

Όμως, τα χθεσινά τραγικά γεγονότα θα μπορούσαν να κάνουν κι ένα καλό:

Να συμβάλουν στη δημιουργία μεγαλύτερης σύμπνοιας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα απέτρεπε τη δημιουργία παρόμοιων τραγικών συμβάντων στο μέλλον, θα απομόνωνε τους οπαδούς της τυφλής βίας και θα ενίσχυε τις πιθανότητες επιτυχίας της μοναδικής εθνικής επιλογής.

Την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. για την όσο το δυνατόν ταχύτερη έξοδο της χώρας από το τούνελ όπου μπήκε.

Όμως, τα χθεσινά γεγονότα θα έπρεπε να διδάξουν επίσης κάτι σε αρκετά εγχώρια ΜΜΕ:

Όσο απαράδεκτο είναι να λιβανίζει κανείς τις τράπεζες, άλλο τόσο απαράδεκτο και ψευδές είναι να τις εμφανίζει σαν τις βδέλλες που πίνουν το αίμα του λαού.

Αν λοιπόν αληθεύει ότι κάποιοι διαδηλωτές εμπόδισαν χθες να φθάσει εγκαίρως το όχημα της πυροσβεστικής στο κτίριο της MBP που καιγόταν, ώστε να σωθούν 3 αθώοι άνθρωποι, τότε είναι και αυτοί δολοφόνοι, με ηθικούς αυτουργούς εκείνους που τους διαμόρφωσαν την άποψη ότι για την ελληνική κρίση φταίνε οι εγχώριες τράπεζες.



Dr. Money

[email protected]  

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v